Categories Lice

Mezoterapija lica: Sjajna i zategnuta koža u zrelom dobu

U zrelom dobu, pa i ranije, vaša koža bi vam bila zahvalna za malo ekstra nege. Mezoterapija izuzetno je koristan tretman, kao samostalan ili u kombinaciji sa drugim tretmanima.

mezoterapija2

Starenje kože smatra se degenerativnim procesom, i već nakon 30. godine života dešavaju se mnoge promene: smanjuje se količina kolagena, elastina u središnjem sloju kože, zatim tonus, odnosno zategnutost kože, a lojne žlezde intenzivnije “rade”.

Postoji mnogo faktora koji doprinose starenju kože – sunčanje, loše navike u ishrani (kofein smanjuje sintezu kolagena), pušenje i genetsko nasleđe.

Za koga je mezoterapija?

Mezoterapija lica korisna je za osobe svih godina. Ovom procedurom rešavaju se problemi kao što je smanjen tonus, “viseći” obrazi, sitne bore, podvaljak. Popravlja se celokupan izgled kože lica, a pogodna je i za kožu pušača, protiv akni, masne i seboroične kože i one oštećene sunčanjem.

Ova procedura popravlja mikrocirkulaciju, povećavajući protok krvi kroz kožu, ima jak antioksidansni efekat i stimuliše produkciju sopstvenog kolagena i hijaluronske kiseline.

Kada ne bi trebalo da se podvrgnete mezoterapiji?

Mezoterapija je kontraindikovana kod klijenata koji boluju od karcinoma kože, koji često imaju problema sa infekcijama kože ili aktivnim aknama.

Ona nije zamena za hirurške procedure, ali je razumna altrenativa u pravcu poboljšanja izgleda kože, naročito u slučaju pacijenata koji ne smeju da se podvrgnu hirurškim intervencijama, ili nisu zaintresovani za invazivne metode.

mezoterapija1

Kako izgleda procedura?

Bar nedelju dana pre tretmana trebalo bi da izbegavate invazivne metode, npr. lasere i pilinge. Prilikom samog tretmana na licu ne smete imati šminku.

Procedura mikrodermoabrazije može se sprovesti i na sam dan mesoliftinga, a preparati koji se koriste u mesoliftingu moraju da budu odabrani u zavisnosti od specifičnosti vaše kože.

Šta sadrže kokteli za mezoterapiju?

Kokteli mogu da sadrže neke od sledećih supstanci: alfa-lipoičnu kiselinu koja ima snažno antioksidanso dejstvo, dimetilaminoetanol (DMAE) koji ublažava bore i poboljšava tonus, hijaluronsku kiselinu koja hidrira kožu i stimuliše fibroblaste, vitamin A koji koriguje oštećenje kože izazvano suncem, ublažava bore i povećava tonus, vitamine grupe B koji su izuzetno važni za zdravlje kože i vitamin C koji stimuliše sintezu kolagena.

Kako da se negujete posle tretmana?

Nakon tretmana može da se uradi hemijski piling ili da se nanese neka od kozmetičkih maski. Trebalo bi da izbegavate sunčanje, elektrolizu, laser, mikrodermoabraziju. Takođe, ne bi trebalo da kvasite lice osam sati posle tretmana.

Preporučuje se da se ova procedura vrši jednom nedeljno u toku prvog meseca, zatim svake dve nedelje tokom drugog meseca, pa jednom mesečno u naredna tri meseca.

Izvor: Life Content

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA