Categories Lice

Mislite li na budućnost svoje kože?

Određene navike, iako toga možda niste ni svesni, značajno utiču na zdravlje i izgled vaše kože. Zato je važno da na vreme shvatite šta joj sve nanosi štetu i prigrlite neke nove, bolje navike i efikasne beauty formule, bazirane na moćnim kozmetičkim sastojcima, koji će ojačati njen “imunitet”, ali i sanirati štetu.

Foto: PR

STRESNE SITUACIJE
Ukoliko prolazite kroz fazu akutnog stresa (poput planiranja venčanja, promene posla ili raskida emotivne veze), onda je izvesno da će se posledice ove situacije odraziti na kvalitet vaše kože. Zapravo, akutni stres narušiće njenu zaštitnu barijeru.
Rešenje: Antioksidanti (vitamini) koji neutrališu dejstvo slobodnih radikala, omega-3 i omega-6 masne kiseline, koje ublažavaju upalne procese, efikasna su sredstava za borbu protiv efekata stresa. Koristite ih na koži i potrudite se da povećate njihov sadržaj u ishrani. I probiotici su veoma učinkoviti u osnaživanju barijerne funkcije kože, te bazirajte svoju beauty rutinu na preparatima koji ih sadrže.

IDETE PEŠKE/VOZITE BICIKL DO POSLA
Iako je ova navika zdrava i ekološki opravdana, duži boravak na otvorenom (u gradskim uslovima) povećava stepen izloženosti kože zagađenjima u vazduhu i štetnom UV zračenju. Isušivanje i gubitak elastičnosti kože prve su posledice ove navike, a pojava pigmentacije i preranih bora manifestovaće se nakon desetak godina.
Rešenje: Svakodnevno koristite kremu sa UV filterima i antioksidantima – ekstrakt korena bajkalske kapice, jedne od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine, efikasno ograničava oksidativna oštećenja prouzrokovana UV radijacijom, odnosno zagađenjem. Nakon nanošenja dnevne kreme, a pre nanošenja mejkapa, sačekajte bar dva minuta. Na taj način obezbedićete optimalno upijanje aktivnih materija preparata u kožu, ali i omogućiti stvaranje površinskog sloja koji će joj pružiti celodnevnu zaštitu od UV zraka i zagađivača iz vazduha.

PREVIŠE ZABAVE
Učestali večernji izlasci, uz rano jutarnje vraćanje kući, dejstvo alkohola i duvanskog dima negativno utiču na opšte stanje organizma, posebno na kožu. Zapravo, negativni efekti pomenutih navika primećuju se na koži mnogo duže nego što traje mamurluk. Alkohol širi krvne sudove, što povećava rizik (posebno ukoliko ste skloni crvenilu lica) od pojave rozacee i pucanja kapilara. Čak i ako niste pušač, indirektno udisanje duvanskog dima isušuje kožu, oduzima joj sjaj i elastičnost, te se na njoj brže formiraju bore, posebno one sitne u predelu oko očiju.
Rešenje: Naravno, proredite izlaske! Drugo, zaštitite kožu pre zabave primenom nege sa antioksidantima. Jutro nakon zabave uradite piling sredstvom na bazi enzima kojim ćete ukloniti ostatke nečistoće, toksine i izumrle ćelije. Nakon toga, utrljajte u kožu lica dnevnu negu obogaćenu mineralizovanom termalnom vodom. Na taj način pomoći ćete koži da se regeneriše i vrati u ravnotežu. A ukoliko se i nakon toga tamni kolutovi i natečenost još uvek manifestuje na vašem licu, tačnije u očnoj zoni, sanirajte štetu pomoću ciljane nege za ovo područje s ginko bilobom.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA