Categories Lice

Postanite i ostanite najbolja verzija sebe!

Stres, umor, briga, nezadovoljstvo… Sve se to reflektuje na koži koja otkriva našu pravu prirodu i sve ono što se dešava u nama, možda i više nego što smo toga svesni. Poslednjih desetak godina, tačnije od 2005. godine, profesor Christopher Wild predstavio je novi koncept u kom se naglašava obostrani uticaj unutrašnjih i spoljašnjih činilaca u procesu starenja kože, a jednim imenom nazvan je ekspozom.

Foto: PR

On predstavlja kumulativnu meru uticaja spoljašnjih činilaca i posledičnih bioloških odgovora i podrazumeva ukupni uticaj: okoline (UV radijacija, zagađenje, vlaga), načina života (umor, stres), dijete, ostalih formi navika (pušenje), kao i endogenih procesa koji se odvijaju unutar našeg organizma, odnosno posledice njihovog delovanja na kožu. Poslednjih godina sve češće se govori o značaju probiotika i antioksidanasa, ne samo za kompletan organizam, već i za kožu, sa koje se mnogo toga “čita”.

I ukoliko nismo najzadovoljniji njenim stanjem i izgledom, velika je verovatnoća da je potrebno da zavirimo dublje ispod površine – da bismo otkrili uzroke, ali i da unesemo male promene u svoju beauty rutinu. Da, to može da bude prilično složeno, ali to je jedini i pravi način da postanemo i ostanemo najbolja verzija sebe. Često čak i minimalna promena rezultira velikim boljitkom.

Usmerite misli na pozitivne stvari
Oslobodite se svih negativnih osećanja koja stvaraju toksine, utiču na vaš mozak i talože se u telu, a zatim se odražavaju i na vašu koži, u vidu znakova prevremenog starenja, ožiljaka od akni, suve, beživotne kože… U tome vam može pomoći tehnika mindfulness, koja podrazmeva usređivanje pažnje na ono što vam se trenutno dešava, na život u sadašnjem trenutku. Meditacija može biti dobar recept za oslobađanje od toksičnih emocija i njihovu zamenu moćnim, isceljujućim mislima koje su povezane sa vašim strastima, svrhom, životnim vrednostima.

Volite sebe i druge
Samopoštovanje, samopouzdanje i vrednovanje života odjekuju našim umom, telom i duhom i odražavaju se na koži. Sve počinje od naše veze sa samim sobom. Kada ste zadovoljni i ponosni na ono što jeste, to isijava iz svake pore. Ljudi oko vas to jasno mogu da osete. To je ono što se naziva prirodnom harizmom i predstavlja osnovu koja navodi druge da za vas okarakterišu kao šarmantnu, privlačnu, divnu ličnost. To je, takođe, i početna tačka za vaše odnose s drugima. Razvijajte osobine koje će vam omogućiti da saslušate, smirite i urazumite sebe i druge, te da transformišete teške dijaloge i date im konstruktivan smer.

Brinite o svojoj koži – na vreme!
Počnite odmah, bez izgovora, jer ona je vaš “ambasador”. Posvetite joj se, a ona će vam sasvim sigurno uzvratiti zdravim i blistavim izgledom. Slobodno se zadržite ispred ogledala, isključite se, povežite se sa sobom i svojom kožom. Razmazite je. Osluškujte njene potrebe. Pružite joj sve ono što joj je neophodno kako bi dugo blistala mladalačkim sjajem. Osnažite njenu barijernu funkciju i ograničite oksidativna oštećenja prouzrokovana UV radijacijom (zagađenjem). Kako? Vrlo jednostavno, pomoću nege sa probioticima i antioksidantima, moćnim čuvarima njenog “kapitala”. Dodajte na svoju listu obaveznih kozmetičkih sastojaka i SPF faktor koji će je zaštititi od štetnih efekata sunca i birajte proizvode koji predstavljaju kompilaciju ovih dragocenih sastojaka. Naš predlog je Vichy SLOW ÂGE linija nege.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA