Categories Lice

Promenite frizuru i izgledaćete mlađe!

Ponekad nismo ni svesni kako kosa može uticati na naš izgled. Ne samo što je dobar pokazatelj urednosti, zdravlja i stila, kosa ponekad može da otkrije više nego što želite – godine. Ipak, ukoliko je stilizujete na pravi način, vaša frizura može da vam pomogne da se osećate i izgledate mlađe.

Ako imate kratku kosu koju pokušavate da ukrotite sa previše laka i drugih sličnih proizvoda, ona će izgledati neprirodno i kao perika, pa je bolje da je jednostavno razbarušite kako bi ona istakla vaše lice na pravi način. Ema Votson je pravi primer za to!

Pletenice su apsolutni hit ove sezone. Ipak, izbegavajte da vam je kosa previše zategnuta. Tzv. boho pletenice koje padaju sa strane mnogo su bolja opcija, a kosa na temenu može da bude opuštena, kao Blejk Lajvli na fotografiji desno.

Ako imate šiške, neka vam one budu očešljane sa strane umesto da padaju preko celog čela. Džesika Alba izgleda mnogo privlačnije sa takvim šiškama.

Konjski rep je savršena frizura za sve one koji nemaju vremena za komplikovanije poduhvate sa kosom. Sjajan je jer u isto vreme možete izgledati elegantno i opušteno, ali je tajna u tome da ne zategnete kosu previše. Vežite kosu visoko, ali dozbolite da vam deo na temenu bude blago podignut kako bi kosa izgledala bujnije. Nećete pogrešiti ni ako izvučete nekoliko pramenova da slobodno padaju, ali ne previše da ne  biste izgledali neuredno. Selma Hajek izgleda mnogo bolje sa takvom frizurom, zar ne?

Za sve one koji ne mogu bez prese za kosu, vreme je da naučite da koristite nešto drugo – figaro. Skarlet Johanson na levoj fotografiji pravi je primer kako previše ravna kosa deluje slepljeno i beživotno, a da ne spominjemo da ni na koji način ne uobličava lice. Mnogo bolje rešenje je da krajeve kose blago uvijete figarom za bujniji i zdraviji izgled kose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA