Categories Lice

Šest beauty trikova profesionalnih šminkera

Iako je njima dostupan veliki broj profesionalnih make-up proizvoda, i profesionalni šminkeri imaju neke trikove koje svakodnevno primenjuju.

 

1. Ako želite deblje i punije obrve, očešljajte obrve četkicom prema gore i popunite “praznine” kratkim pokretima olovke za obrve. Za naglašene obrve, koje su trend ove sezone, popunite i mesto ispod luka obrva.

2. Kada želite elegantan konjski rep, ali se plašite da će vam kosa izgledati masno i neuredno, pre nego što zavežete kosu omekšajte gornje pramenove kose voskom za kosu.

3. Ako želite mat boju usana, ne morate da kupujete novi ruž. Sve što vam je potrebno je da nanesete vaš omiljeni ruž za usne i prekrijete ga sa malo pudera, koji će umiriti sjaj.

4. Ako vas nervira odsjaj na licu koji je posledica znojanja, nemojte pokušavati da ga prikrijete tako što ćete svakih nekoliko minuta prekrivati lice još jednim slojem pudera u kamenu, jer ćete izgledati neprirodno. Dovoljno je da pre nego što izađete, nanesete sloj podloge za šminku i pudera u kamenu.

5. Čisto i sjajno lice ne mora da bude posledica skupih tretmana i nege kože. Jednostavno nanesite malo bele senke na obraze. Na taj način naglasićete lice i dati mu zdrav sjaj i izgled.

6. Ako vam se crveni ruž brzo skida, nanesite ga četkicom za ruž i potom premažite i slojem translucent pudera kako se ruž ne bi razmazivao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA