Categories Lice

Zimska nega: Maske za lice iz vaše kuhinje

Koža je posebno osetljive na hladnoću, vetar i suv vazduh iz radijatora, ali pažljivom negom možete da sprečite pucanje i isušivanje kože i da zadržate mekoću i zdrav izgled. Lice je posebno osetljivo zimi jer je najviše izloženo hladnoći. Evo nekoliko recepata za maske za lice koje će vam pomoći da zadržite lepotu vaše kože u ovim zimskim danima. Koristite sastojke iz vaše kuhinje.

Maska od meda

– med livadski 50gr
– maslinovo ulje 20gr
– jaje-žumance 1 kom
– mleko u prahu 35gr

Priprema: 50 gr livadskog meda stavite u posudu i dodajte 20 gr maslinovog ulja, jedno sveže žumance i na kraju sve to pomešajte s mlekom u prahu. Dobićete pastu koja se dobro nanosi na lice.

Upotreba: Gotovu masku stavite na lice dok ležite i žmurite, a preko maske stavite čistu gazu. Na ovaj način sprečavate da med klizi niz lice. Maska se stavlja na umiveno lice i drži pola sata, zatim se opere mlakom vodom. Ovu masku treba držati na licu jednom nedeljno. Izvanredna je za kožu koja počinje da stari i dobija bore. Maska utiče na regeneraciju kožnog tkiva, odnosno podmlađuje kožni epitel.

Maska od limuna

– limunov sok 100ml
– paradajz sok 40gr
– mleko u prahu 100gr

Priprema: Iscedite sok od nekoliko limunova tako da dobijete masu od 100 ml, zatim dodajte sok od svežeg paradajza i sve to zamesite sa mlekom u prahu. Dobili ste masku za lice i negu kože.

Upotreba: Ova vrsta maske se preporučuje onima koji imaju tamnu put, a žele da im lice bude svetlije. Masku treba držati pola sata na prethodno temeljno očišćenom licu. Lice oprati toplom vodom i sapunom, osušiti toplim ubrusom i tek tada staviti masku za beljenje lica. Masku skidati toplom vodom i sapunom.

Maska od limuna i pavlake

– limunov sok 25gr
– pavlaka 25gr
– pasirana jabuka 25gr
– livadski med 100gr

Priprema: Operite limun, prognječite da pusti sok. Kada iscedite dodajte pavlaku i pasiranu jabuku. Sve dobro izmešajte i dodajte med. Tako ste dobili odlično sredstvo za negu lica.

Upotreba: Ova lekovita maska preporučuje se za suvu kožu lica i tela. Pre upotrebe umijte se ili istuširajte, a onda držite masku oko 20 minuta. Posle toga istuširajte se toplom vodom i blagim sapunom. Dobro je da postupak ponovite jednom nedeljno.

Maska od šargarepe

Dve mlade šargarepe istrugajte i dobro iscedite. U sok dodajte polovinu žumanca i dve kapi maslinovog ulja. Dobro izmešajte. Nanesite masku na očišćeno lice, izbegavajte područje oko očiju. Ostavite da deluje 15 minuta. Isperite toplom vodom. Šargarepu možete usitniti i mikserom i dodati joj tri kašike svežeg sira i kašičicu ulja od pšeničnih klica. Ovu smesu nanesite na lice, vrat i dekolte. Nakon 15 minuta isperite mlakom vodom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA