Categories Lice

Znate li bez čega naša koža ne može?

Bez, vode, natavno! Optimalna hidriranost čini kožu svežom, blistavom i odlaže pojavu prvih bora. Upravo zbog toga, stručnjaci mladim damama savetuju da pri izboru prvih preparata za negu lica biraju hidratantne kreme. S druge strane, hidratacija je neophodna i u kasnijim godinama budući da se intezitet potrebe za njom menja u zavisnosti od spoljnih i unutrašnjih faktora. Što je koža izloženija ekstremnijim spoljnim uticajima (vrućini, UV zračenju, lošijim životnim navikama – pušenju ili dugotrajnom boravku u zatvorenim sredinama), potreba za hidratacijom je veća. Na povećanu potrebu za hidratacijom utiče i način ishrane, količina vode koju unosimo u organizam, hormonske promene, ali i upotreba neodgovarajućih preparata za negu. Na mnoge od ovih faktora možemo da utičemo, a među njima je upravo izbor adekvatne nege koja će koži obezbediti dubinsku hidrataciju.

Foto: PR

Preparati iz Eucerin® AQUAporin ACTIVE linije pružaju intenzivnu, 24-časovnu, hidrataciju, a koža ih lako upija. Pokreću hidrataciju kože iznutra i to tako što aktiviraju njen prirodni sistem hidratacije – mikroskopske kanale, akvaporine, koji obezbeđuju distribuciju vode do ćelija u koži. U formulaciji ove linije za taj zadatak zadužen je gliko-glicerol, aktivni sastojak koji dokazano povećava broj akvaporina. Bogatija mreža akvaporina omogućava optimalno hidriranje svih slojeva kože, uključujući površinski, što kožu čini glatkom, svežom i mekom na dodir.

Kome je Eucerin® AQUAporin ACTIVE linija namenjena?
Ova linija preporučuje se kao prva nega u mlađim damama, s ciljem da se održavanjem optimalne hidriranosti odloži pojava prvih bora. Tajođe, ovi proizvodi namenjeni su i svima onima čijoj je koži, u kraćem ili dužem vremenskom periodu, potrebna dodatna, dubinska hidratacija. Kreme iz ove linije pravi su izbor i za osobe koje imaju osetljivu kožu lica koja reaguju na mnoge dodatke u preparatima za negu.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA