Categories Telo

11 razloga zašto je vašem telu potreban detoks

Danas toksini dolaze sa svake strane. Mogu biti uneti kroz hranu, kroz vazduh, kroz kožu a čak mogu biti stvoreni u samom telu kao normalan metaforički proces. Bez obzira na čistu ishranu, toksine unosite svakodnevno.

Zato je vaše telo dizajnirano da se detoksira. Imate organ eliminacije za svaki sistem, i imate dva detoks organa: jetru i bubrege. Oba organa rade na filtriranju materija iz krvi i telesnih tečnosti, kako bi ih pripremio za izlučivanje.

Zašto DETOKS?

Ako je telo sposobno na detoks zašto vam je potreban detoks program? Jedan od najvećih razloga je to što imate dosta toksina u telu koje vaše telo nije programirano da se s njima nosi. Većina toksina koje vaše telo apsorbuje dnevno, kao sto su izduvni gasovi, aditivi, hormoni u hrani, hemikalije u vodi, hemikalije u sredstvima za čišćenje i za negu tela itd., nisu ni postojale pre 100 godina. Prirodni toksini su jedno, i ako živite negde gde nemate dodira sa hemikalijama stvorenih od strane čoveka vašem telu nikad ne bi trebao detoks program. Ali ako živite u modernom svetu vašem telu potrebna je pomoć sa količinom toksina.

Dobro isplaniran detoks program bi trebao da podrži vašu urodjenu funkciju detoksifikacijonog sistema. Tj., trebao bi da podrži vašu jetru, bubrege, limfne sisteme i sistem za varenje. Tu se zapravo radi o pojačavanju vašeg tela, a ne primoravanju da radi nešto sto on već ne radi.

11 razloga zašto je vašem telu potreban detoks

1. STALNA POTREBA ZA HRANOM: Ako se stalno nosite sa pojačanom potrebnom za hranom i pronalazite da Vam je teško da regulišete ishranu, moguće je da vam je samo potreban detoks da vam pomogne pri regulaciji vašeg sistema. Mnoga hrana dizajnirana je da od nje postanete zavisni i jedan najlakši način da se otarasite zavisnog efekta jeste da eliminišete tu vrstu hrane iz sistema na neko odredjeno vreme.

2. HRONICNA UPALA: Ako vam je telesno tkivo pod stalnom upalom moguće da je to znak da vam je telo preopterećeno. Ako vam je telo opterećeno toksinima onda neće imati resurse da se pravilno nosi sa upalom. To bi takođe mogao biti znak da se u telu nalaze supstance koje uzrokuju upalu koje treba ukloniti.

3. NADIMANJE i GASOVI: Ovo je najčešći znak da je vašem telu potrebna mala pauza. Kada imate stalne probleme za nadimanjem i gasovima može biti znak da se u debelom crevu skupljaju otpadi i da će biti potrebno malo pomoći da se eliminišu. Kada se ne eliminira kako treba, otpad može da se skuplja u debelom crevu, izazivajući fermentaciju koja će proizvesti visak gasova koji dovode do nadimanja.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA