Categories Telo

7 načina da što duže zadržite bronzani ten

Nažalost, većina nas ne može celo leto provesti na plaži, ali zato možete postići da vaš ten ima preplanulu nijansu celo leto. Evo kako bronzanu ten održati što duže.

Foto: Thinkstock

1. Pre svega, obilno hidrirajte kožu. Što je koža vlažnija duže ćete zadržati bronzani ten pa je nakon svakog tuširanja negujte hidratantnim sredstvom.

2. Kad smo već kod tuširanja, neka temperatura vode ne bude previsoka. Vruća voda isušuje kožu, a i njome se boja brže ispere. Zato se tuširajte mlakom vodom.

3. Isprobajte ulja za negu kože, poput bademovog. Najbolje je ako ga nanesete nežno na vlažnu kožu nakon tuširanja. Nemojte se oblačiti dok koža ne upije.

Pročitajte i…Priručnik za savršen kućni pedikir: 6 koraka do seksi stopala

4. Izbegavajte prečestu upotrebu sredstva za tuširanje jer isušuju kožu, i birajte ona čiji je pH što bliži prirodnom pH kože.

5. Nemojte kožu trljati peškirom nego višak vlage sa tela blago utapkajte peškirom.

6. Jedite namirnice bogate beta karotenom, kao što su dinja i mrkva ili uzimajte kapsule vitamina B, koji ne samo da će zadržati boju vašeg tena, već ima i antiage efekt.

7. Pijte vodu jer koliko se god trudili održati kožu vlažnom preplanulom izvana, nećete postići dobar rezultat ako je ne hidrirate iznutra.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA