Categories Telo

Koje beauty proizvode možete koristiti pre, tokom i posle treninga

Pravilno negovanje i hranjenje kože ključni su za njen savršen izgled i teksturu, a od velike je važnosti briga o koži tokom vežbanja. Dobro znate da telo i lice treba da budu čisti i spremni za znojenje i fizičku aktivnost. A mi vam otkrivamo koje beauty rituale možete da sprovodite pre, tokom i posle treninga.

Foto: Thinkstock

 

Prva stvar koju morate uraditi u svlačionici teretane jeste – skidanje šminke. Zato su u vašoj sportskoj torbi vlažne maramice neophodne. To će tonizirati i osvežiti vašu kožu.

Ukoliko baš ne možete bez pudera, onda morate za taj dan odabrati mineralni puder. Lagano ga natapkajte na lice, odnosno na T-zonu ako vam se jako masti, ali nipošto ne stavljajte bilo šta drugo od dekorativne kozmetike.

Ulja za telo su pogodna nakon bilo kakve fizičke aktivnosti, bilo da idete na jogu ili vežbate u teretani.

Nezaobilazan proizvod u vašoj torbi, ne samo onoj sportskoj, svakako je dezodorans. Odaberite one koji u svom sastavu imaju prirodne minerale koji zatežu pore i sprečavaju rast bakterija.

Krema protiv celulita kao i svaki preparat kjoji koristimo u borbi protiv ove pošasti najbolje deluje u kombinacoiji sa fizičkom aktivnošću. Zato je ovaj proizvod obavezan kad idete na trening. Pripaziote samo da ne kupujete kreme koje greju telo, jer to može prouzrokovati pucanje kapilara.

Ako praktikujete vodene sportove, onda je nega kose posebno važna. Hlor isušuje vlasi, pa je zato važno korisiti hranljive tretmane za intenzivno obnavljanje kose, koji sadrže fina ulja.

Najbolji način za instant oporavak od treninga je sauna i tuširanje naizmenično toplom i hladnom vodom. Preporučuje se i dobar piling, koji dubinski čisti kožu od znoja akumuliranog tokom treninga.

Kod žena se nakon treninga često javlja crvenilo kože. Zato pre izlaska iz teretane treba naneti umirujući serum za osetljivu kožu sklonu iritaciji.

Pročitajte i … Najbolje vreme za vežbanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA