Categories Telo

Napravite sami predivne maske za ruke

Kako su naše ruke neretko izložene spoljašnjim uticajima koji ih isušuju i čine grubim, potrebna im je konstantna i adekvatna nega. Zašto biste trošili novac na skupe kreme kada i sami, kod kuće, možete da napravite maske za negu. Predstavljamo vam nekoliko recepata.

Maska od krompira.
Skuvajte 2-3 krompira, izgnječite ih i dodajte mleko da se formira testo. Nanesite još uvek toplu smesu na vaše ruke i ostavite je sve dok se ne ohladi. Posle toga operite ruke mlakom vodom i obilno nanesite omiljenu hidratantnu kremu.

Gel – maska.
Ako svakodnevno upotrebljavate deterdžent, bilo za pranje suđa ili veša, onda će ova maska postati vaš najbolji prijatelj. Pomešajte 40 ml tople prokuvane vode, 4 grama palente i 50 grama glicerina. Nanesite na kožu i neka ostane 10 minuta, a zatim isperite.

Maska od skroba.

Ukoliko je vaša koža na rukama upaljena, ova maska će biti idealna za vas, jer ima umirujući efekat. Izgnječite dva ispržena krompira, zatim dodajte 50 ml mleka i jednu kašiku maslinovog ulja. Stavite smesu na ruke i stavite pamučne rukavice. Ostavite ovu masku da deluje najmanje 10 minuta, a zatim isperite.

Maslinovo ulje.

Jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih domaćih maski sadrži samo jedan sastojak – maslinovo ulje. Nanesite malo maslinovog ulja na ruke, stavite na njih pamučne rukavice i ostavite preko noći. Kada se probudite ujutro, namažite kremu na ruke i videćete da su vaše ruke neverovatno mekane i hidratizovane.

1 komentar

  1. Bas je pomoglo mojim rukama…
    Hvala…<3 <3 <3 <3 <3
    😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA