Naneli ste previše parfema? Evo šta treba da uradite…

by | januar 30, 2014

Verovali ili ne, stavljanje velike količine parfema može da ima dramatične posledice: možete biti otpušteni zbog toga, a i ljudi mogu pomisliti da patite od depresije. Čak i ako vam se ovako nešto ne dogodi, višak parfema može biti veoma iritantan, kako za ljude u vašoj neposrednoj blizini, tako i za vas (i vašu kožu).

parfem

Šta uraditi u situacijama kada nanesete previše parfema? Evo šta kažu eksperti…

Voda i sapun su vaši najbolji prijatelji. Molekuli u mirisu se vezuju za molekule u vašoj koži. Baš kao što razgrađuje mast i prljavštinu, sapun će oslabiti i vezu između ovih molekula. U krajnjoj nuždi možete utrljati alkohol, ali on iritira kožu pa budite oprezni i koristite ga u malim količinama.

Razblažite parfem koji ste koristili sa losionom bez mirisa. Sipajte tu mešavinu u ruke i utrljajte na kritična mesta. Ako je miris i dalje jak, dodajte još losiona.

Nanesite ulje na kožu pre pranja. Utrljajte maslinovo, jojobino ili bademovo ulje na kožu i sačekajte par minuta da upije. Posle toga isperite vodom i sapunom.

Saveti sa interneta:

Soda birabona i voda. Postoji razlog zašto ljudi stavljaju sodu bikarbonu u cipele. Ona upija sve mirise i predstavlja prirodni dezodorans. Nanesite je na željeno mesto u kombinaciji sa malo vode. Miris neće potpuno nestati, ali će biti ublažen u značajnoj meri. Nakon 1-2 minuta, uklonite sodu bikarbonu s kože.

Dezodorans i deterdžent za pranje veša koji su bez mirisa. Zvuči čudno, ali prilično pomaže. Stavite dezodorans na mesta gde ste naneli parfem. Sačekajte par minuta i onda ga uklonite bezmirisnim deteržentom, u kombinaciji s vodom. Ako ništa drugo, mirisaćete na čisto!

Vodka. U krajnjoj nuždi, možete ukloniti parfem pomoću gaze natopljene vodkom. Dobro razmislite u kom slučaju ćete koristiti ovu metodu, s obzirom na to da ćete se osećati kao da ste popili koju čašicu više. Ako imate sastanak sa šefom, bolje izbegnite ovaj način uklanjanja prejakog mirisa parfema.

Autor: Life Content

Tagovi: