Categories Telo

NOVITETI: Pobedite celulit pre leta

Dermatolog dr Jasmina Vikalo iz AntiAging centra otkriva nam prednosti ultrakontur tretmana, koji uspešno eliminišu masne naslage i celulit.


Do sada je više puta pisano o korišćenju ultrazvuka za postizanje željene figure. Međutim, topljenje masnih naslaga je samo prva etapa na putu do izgleda koji će nam garantovati da ćemo, za nekoliko meseci, moći da sa ponosom obučemo kupaće kostime.

 

Drugi deo priče je eliminacija celulita. Jedini aparat na našem tržištu, koji može da izađe na kraj i sa masnim ćelijama i sa celulitom, jeste ultrakontur. Naravno, on sam ne može ništa, ako njime ne rukuju stručna lica. Zbog toga o ovoj temi pričamo sa doktorkom Jasminom Vikalo, iz AntiAging Centra u Zemunu.

 

 

CelulitL&Z: Da li postoji mogućnost da se tokom istog tretmana eliminišu i masne ćelije i celulit?
Dr Jasmina Vikalo: Ultrakonturom se upravo to postiže. U okviru tretmana menjaju se dve sonde. Sonda za celulit emituje ultrazvučne impulse na dubini do 8 mm i efikasno uklanja masne ćelije površnog potkožnog masnog tkiva. Kod eliminacije masnih naslaga.

Ultrazvučni impulse fokusiraju se na dubini do 15 mm. Magazin Svetskog udruženja estetskih plastičnih hirurga, ISAPS News, zvanično je objavio da je nova, bezbolna ultrazvučna tehnika razbijanja masnih ćelija na dubini od 15 mm najefikasnija alternativa za hiruršku liposukciju.

 

L&Z: U kojim intervalima se rade tretmani?
JV: Za postizanje optimalnih rezultata tretmani se obavljaju u vremenskom razmaku od 7 do 10 dana.

 

L&Z: Da li, paralelno, treba ići na još neke tretmane, poput LPG-ja?
JV: Ultrakontur nehirurška liposukcija jedinstvena je u odnosu na druge neinvazivne ultrazvučne metode, jer ima i sopstveni program ultrazvučne limfne drenaže za brzu eliminaciju masti iz organizma. Dokazano je da bi, u suprotnom, 80 odsto oslobođene masti preuzele okolne sačuvane masne ćelije, što znači da bi se samo napravila nova preraspodela masti u organizmu. Drugačije rečeno, višak masnih naslaga sa regije koju tretirate u značajnoj meri bi se “preselio” na neko drugo mesto. Ultrakontur metodom takva mogućnost je sprečena. Kod osoba sa usporenim metabolizmom, kao što su žene u menopauzi, kod edematoznog celulita i naglašenijih masnih naslaga, za postizanje maksimalnih rezultata, poželjno je uraditi i dodatne tretmane limfne drenaže (manuelna ili LPG limfna drenaža) 72 sata posle ultrakontur tretmana.

 

L&Z: Koliko je tretmana, u proseku, potrebno za smanjenje obima 5-6 centimetara, a koliko za bitno smanjenje celulita?
JV: Za efektivno i dugotrajno smanjenje obima na problematičnim regijama, kao što su stomak, struk, bokovi, zadnjica, noge, nadlaktice, potrebno je 3-6 tretmana. Za
Smanjenje celulita do 80 odsto neophodno je 6-9 tretmana. Razbijene masne ćelije uklanjaju se trajno.

 

L&Z: Da li su neophodni tretmani održavanja?
JV: Kod uklanjanja masnih naslaga ultrakontur aparatom nisu potrebni dodatni tretmani održavanja. Međutim, s obzirom na to da je celulit hronično stanje koje prati ženu još od puberteta, za održavanje postignutog rezultata potrebno je, pored usvajanja zdravih navika, povremeno obavljati tretmane poput LPG, ručne anticelulit masaže, body wrap…

 

L&Z: Da li postoji donja starosna granica za primenu ovih tretmana?
JV: Ultrakontur tretmanima mogu da se po dvrgnu punoletne osobe oba pola.

 

Pomorandza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takođe zanimljivo!