Categories Telo

Oslobodimo se predrasuda zarad savršenog tela

Stručnjaci, odnosno treneri i nutricionisti, otkrivaju da u vežbanju postoje određeni mitovi koji čine više štete nego koristi, pa imaju negativan uticaj na osobu koja želi savršeno telo. To može dovesti do gubitka motivacije, te odustajanja od vežbanja. Evo kojim uvreženim mišljenjima ne treba da verujete, kad krenete u svoj pohod za fit figurom. 

Foto: Thinkstock

Prva stvar je da je vežbanje jednom ili dva puta nedeljno sasvim dovoljno! Nažalost, ovaj ritam ne dovodi do rezultata. Najbolji program vežbanja podrazumeva minimum tri dana treninga.

Drugo uvreženo mišljenje je da će trening snage izgraditi žensko telo kao muško. Mogućnost povećanja mišićne mase zavisi isključivo od količine testosterana koji imamo, a trening snage ženama je odličan način da izgrade mišiće, povećaju zdrave masni i poboljšaju opšte zdravlje.

I treće uvreženo mišljenje jeste da su sportska pića najbolji način da povratimo energiju nakon vežbanja. Sportska pića sadrže visok procenat šećera, pa nisu dobra zamena za vodu ili šejk bogat proteinom. Protein treba da bude ključni sastojak vaše ishrane, a njegovo unošenje tokom i nakon treninga može da poboljša izgradnju mišićne mase.

Pročitajte i … Najbolji saveti za buđenje tela i uma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA