Categories Telo

Sve zablude o SPA kozmetici

Svako od nas ima u svom kozmetičkom ormariću sasvim sigurno bar jedan proizvod spa kozmetike. U nedostatku slobodnog vremena bila nam je potrebna instant spa nega kod kuće, pa smo posegnuli za spa kozmetičkim preparatima kako bismo u kućnoj radinosti sproveli te tretmane i regenerisali telo. Ali, važno je da znate šta spa oznaka na kozmetičkim proizvodima zaista znači, te šta preparati kupljeni van specijalizovanih tretmana zaista mogu da učine.

Foto: Pixabay

1 Oznaka “spa” na proizvodima je marketinški trik. Spa kozmetika predviđena je za tretmane u spa centrima i njen sastav bi trebalo da bude apsolutno prirodan i da sadrži visoko kvalitetne ekstrakte biljaka koje su rasle u posebni ekološkim uslovima. Zato su ti proizvodi skuplji od ostalih, pa cena preparata može da vam bude prvi znak za uzbunu. Iako spa proizvodi za negu kod kuće mogu da produže efekte tretmana urađenih u spa centrima, ipak ih ne mogu u potpunosti zameniti.

2 Sledeća zabluda je da se spa kozmetika može kupiti svuda. Visokokvalitetna spa kozmetika ne prodaje se baš u svakom gradu. Profesionalni brendovi pažljivo biraju lokacije, a ti preparati uglavnom se mogu naći u wellness centrima i u spa kompleksima u hotelima.

3 Mit je da se od spa kozmetike ne može smršati. Eterična ulja i lekovito bilje, koje sadrže spa proizvodi, podižu konture tela i pomažu smanjenju težine, jer eliminišu toksine iz tela. Naravno, ne možemo očekivati drastično poboljšanje posle samo jednog tretmana. Zato se preporučuje dva ili tri puta nedeljno odlazak u spa centre.

4 Pošto reč spa znači sama, još jedna od zabluda vezanih za ove preparate jeste da oni ne funkcionišu sami. Spa je mesto koje je stvoreno za poboljšanje opšteg stanja osobe kroz niz stručnih tretmana. Oni mogu uključivati negu lica i tela, fitnes, zdravu ishranu i duhovne vežbe, a sve to u cilju poboljšanja stanja svesti, organizma i duhovnosti. Zato je svaki sastojak spa preparata usmeren na poboljšanje jednog dela našeg tela, ali i uma.

5 Tu je i zabluda da spa kozmetika odgovara svima. Ljudi misle da mogu da dođu na bilo koji spa tretman i da dobiju željeni efekat za opuštanje tela i duše. Spa kozmetika mora da bude usklađena sa karakteristikama svakog ponaosob, prilagođava se vrsti i strukturi kože i utiče na fiziološke i psihološke procese tela.

Pročitajte i … Za ljubitelje ekstravagantnog: Neobični spa tretmani

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA