Tamjan idealan protiv akni i bubuljica?

23.04.2012 u 20:00 časova 3 komentara

Oni koji se bore sa aknama i bubuljicama imaju na raspolaganju veliki izbor proizvoda koji treba da im pomognu da se reše ovih problema sa kožom. Nažalost, veliki broj tih proizvoda imaju vrlo malo efekta na poboljšanje kože.

Mnogi se pitaju da li su prirodni preparati bolji od hemijskih i na koji način da utvrde koji proizvodi odgovaraju njihovoj koži. Poznato je da su prirodni preparati mnogo zdraviji za kožu i da njihovo delovanje ne uzrokuje nuspojave, ali i da oni mnogo sporije deluju od hemijskih, čiji sastojci mogu da vam pomognu da se rešite bubuljica, ali i da prouzrokuju druge probleme.

Naučnici stoga već godinama pokušavaju da pronađu prirodni lek protiv bubuljica čije je dejstvo dovoljno snažno, ali koji sa druge strane neće oštetiti kožu. Već je otkriveno da u takve preparate spada eterično ulje čajevca, odnosno čajnog drveta, a naučnici su sada na dobrom putu da na listu dodaju i tamjan.

Oni su upoređivali dejstvo tamjana i nekoliko drugih hemikalija koje se koriste u borbi protiv bubuljicai pokazalo se da je tinktura tamjana efektnija od benzoil peroksida, koji se najčešće upotrebljava u hemijskim proizvodima protiv bubuljica.

Ipak, naučnici kažu da je potrebno još dosta ispitivanja pre nego što i zvanično tamjanu dodele titulu najboljeg preparata protiv akni.

Ključne reči: , ,
Sviđa mi se (2 glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

3 komentara

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.

  1. kenan komentar dat May 17, 2012 u 9:00 pm

    kako nanositi etericno ulje tamjan na lice sa aknama?????

  2. nataly komentar dat June 10, 2012 u 11:29 pm

    pa ako ustanove da je tamjan zaista dobar u lecenju akni,napravice vec neku kremu koja ce sadrzati etericno ulje tamjana…

  3. ceki komentar dat February 9, 2014 u 2:05 pm

    Napravice tabletu za oralnu upotebu, na taj nacin najbolje moze da se raznese kroz organizam.

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.