Categories Telo

Tri proverena saveta kako da se zauvek rešite strija na koži

Pred odlazak na more pokušajte da smanjite uporne strije i zablistajte na plaži! Stigao nam je jun a sa njim i sunce, more, plaža, pesak. Zdrava ishrana, fizička aktivnost i želja za lepim izgledom prisutni su tokom cele godine. Međutim, nekada poželimo da malo više učinimo za sebe, posebno u toplim danima kada se prepuštamo letnjem suncu, a telo oktrivamo laganom povetarcu.

pixabay

Verujemo da su sve žene čarobne, pa čak i onda ako primetimo manje nedostatke na svom telu. Međutim, nekada neki se mogu i ublažiti. Jedan od njih su upravo strije. Nastaju usled promena na koži, a često pod uticajem hormona. U periodu trudnoće hormoni imaju zadatak da razmekšaju kolagen kako bi koža bila elastičnija. Međutim ni kolagenski sastav nije kod svake žene isti. Neke od žena se mogu pohvaliti jačim, a neke slabijim kolagenom.

One koje nisu imale tu sreću da on bude jači susreću se sa pojavom strija. Međutim, nije samo period trudnoće vreme kada one mogu nastati. Period naglog gojenja, pa čak neretko i pubertetsko doba mogu biti praćeni ovom pojavom na koži. Adolescenti se susreću sa strijama koje nastaju usled prebrzog rasta tokom puberteta, a time i do naglog širenja kože i nastanka strija. Na početku, strije su obično crvene boje, dok vremenom postaju belje, ali ne i znatno manje vidljivije. Nije ih moguće u potpunosti ukloniti, ali smanjiti njihovu vidljivost jeste.

Stoga donosimo 3 beauty saveta koja će pomoći svakoj dami.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA