Categories Lepota

Pasta za zube: Saveznik ili neprijatelj aknama?

Postoje neke navike, koje smo stekli u mlađim danima, a koje nam donose više štete nego koristi. Pa ipak, kao da toga  nismo svesni, nastavljamo praviti greške, koje bi trebalo definitivno da iskorenimo iz sopstvene rutine!

Većina nas stekla je naviku da  sitne bubuljice isušuje tako što će ih samo namazati pastom za zube,  jer većina pasti za sube sadrži antibakterijsko sredstvo triklosan, za koje se verovalo da uništava i bakterije koje izazivaju akne.  

Međutim, naučno je potvrđeno da ovaj sastojak utiče na poremećaj hormona, što znači da se nikako ne bi trebalo naći na vašoj koži!

Iako pasta, koja u sebi sadrži sodu bikarbonu i alkohol može smanjiti crvenilo i veličinu vaše bubuljice preko noči, podjednako može imati  i štetan efekat na kožu vašeg lica, tako što će iritirati ili isušiti vašu kožu!

Jednostavno, trebalo bi da zaboravite ovu davno stečenu naviku. Ukoliko u trenutku nemate preparat za čišćenje lica kod sebe, bolje se samo, umijte vodom, nego da koristite stvari  koje samo mogu naneti štetu vašoj koži!

Pročitajte i…Šta se dešava kada zaboravimo da skinemo šminku pred spavanje

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA