Categories Lepota

Proizvod za negu lica, koji nikako ne treba izostaviti

Poznato nam je da je čišćenje lica jedna od najboljih i najbitnijih stvari koju možemo napraviti za lepu kožu.

Izuzetno je bitno na koji način i kojim proizvodima čistite i njegujete lice jer ćete posledice loše obavljenog posla znatno teže otkloniti.

Ne bi bilo loše da prvo obavite testiranje tipa kože, kako biste znali koji će vam proizvodi najbolje odgovarati. Međutim, koji god tip kože imali, ne bi smeli preskakati ni jedan korak pri čišćenju i hidrataciji lica. Iako mnoge osobe s masnom kožom izbegavaju korišćenje kreme, to će masnu kožu učiniti još masnijom jer će lučiti više sebuma kako bi zaštitila površinski sloj kože.

Kada je hidratacija u pitanju, tonik takođe igra vrlo bitnu ulogu. On, osim hidratacije, služi i kao poslednji korak u čišćenju kože lica, koji odstranjuje one najmanje nečistoće koje gel za umivanje i micelarna voda nisu uspeli otkloniti.

Jedan od najboljih prirodnih tonika je ružina vodica koju možete pronaći u različitim varijantama, od one u spreju do “uradi sam” varijante. Latice crvenih ruža bogate su antioksidansima koji hidriraju kožu i sprečavaju nastajanje bora.

Ipak, za koju god varijantu tonika da se odlučite, nećete pogrešiti jer svaki radi podjednako dobar posao. A, ako vam je praktičnost presudna, odaberite tonik u spreju jer ćete ga, osim u nezi kože lica, koristiti kao sredstvo za osveženje šminke tokom dana, koje ima više pogodnosti za kožu od fiksatora koji sadrži velike količine alkohola i isušuje kožu.

Pročitajte i…Pasta za zube: Saveznik ili neprijatelj aknama?

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA