Categories Šminka

Ena Jović nam, korak po korak, objašnjava aktuelan make up look

Svaka od nas želi da bude našminkana tako da se vidi da znamo šta je u trendu, a da to odgovara našem licu; da je sve tu – od pudera do maskare, a da ne delujemo „prešminkano“; da tako našminkane možemo da odemo na posao, ali i na večeru… Kad sam videla ovu fotografiju Ane Stanić, pomislila sam da je sve što sam pomenula objedinjeno u ovom stilu šminkanja i odmah pozvala Enu Jovišć, da nam objasni kako je to postigla.

Foto: Arhiva Ene Jović

Ana, privatano, ili uopšte nema puder ili ga ima jako malo. Ovog puta sam odabrala “light wonder” (Charlote Tilbury), a ispod je sjajna baza “wonderglow“. Budući da podočnjaci nisu tamni, na njih sam stavila veoma tanak sloj Ysl – Touche éclat, koji samo blago “hajlajtuje” taj deo lica. Sve sam setovala Laura Mercier puderom u prahu, takođe u vrlo tankom sloju. Na vrhu jagodica je moj omiljeni hajlajter Mac cosmetics cream color base (boja “hush”).
Obrve su prirodno lepe, pa sam ih samo začešljala i učvrstila običnim lakom za kosu. Na kapcima je topla narandžasto-braon senka, a na trepavice sam nanela maskaru i poneku pojedinačnu trepavicu.
Ruž je glavna zvezda ovog look-a. Opcrtala sam ivice usana i nanela Mac cosmetics Vegas volt karmin, a na samom kraju je na red došlo rumenilo, u sličnoj narandžastoj nijansi.
Ovo je stil šminkanja je vrlo aktuelan, a podrazumeva minimum pudera, senki i ostalih proizvoda, s tim što pžnju pleni karmin. Umesto narandžaste možete odabrati i neku crvenkasto-roze boju, samo vodite računa da se i rumenilo i senka slažu sa nijansom, da bi sve izgledalo kao dobro upakovan mono look.
Ove boje su pravi izbor naročito za plavuše, ali i za dane kada se osećate umorno, jer narandžasti tonovi licu daju svežinu.

Pročitajte i… Beauty tajne Bojane Barović, koje je vredelo otkriti 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA