Categories Šminka

Evo kako da odaberete najbolji manikir za posao

Otkrivamo vam koje su kombinacije, kad je manikir u pitanju, prihvatljive za neka od češćih zanimanja žena. Damama koje rade u beauty industriji preduslov za dobijanje posla su negovane ruke i kratki i zaobljeni nokti, a čak i frizerima se preporučuje lak, jer čuva nokte od isušivanja i listanja, čemu su izloženi zbog čestog kontakta sa vodom. Stručnjaci frizerima predlažu trajni lak ili tehniku gela, ili akrila, kojima se postižu postojanost i otpornost. 

Foto: Thinkstock

Zdravstvene radnice i lekarke nose kratke i zaobljene nokte, jer su najpraktičniji zbog stalnog kontakta sa pacijentima. U tu kategoriju spadaju i kuvarice, koje u toku radnog vremena mogu da zaborave na lak. Zaštitne rukavice i redovna nega kremama i hranjivim uljima za ruke izuzetno je važna.

Ako se bavite kancelarijskim poslom i radni dan provoite za računarom, to znači da su vaše ruke stalno izložene pogledima, pa nokti moraju da vam izgledaju besprekorno. Preporučuju im se lakovi koji se brzo nanose i skidaju, a dugo traju. Određene firme imaju posebna pravila oblačenja i doterivanja, pa zahtevaju kratke nokte i neutralne nijanse lakova. Kreativna zanimanja, poput marketinga i dizajna imaju pravo na ceo spektar boja.

Foto: Thinkstock

Za umetnike, ali i sportiste u svetu manikira nema granica i sve je usmereno na samu ličnost. I nokti kao i sve ostalo treba da bude ogledalo njihovog uspeha. Važno je biti slobodan u svakom pogledu, pa i po pitanju boje, oblika i dužine noktiju. Treba naglasiti individualnost i originalnost. Većina umetnika voli nekonvencionalne ideje, pa oni mogu sebi da priušte i neonske, ekscentrične nijanse.

A ukoliko radite u modnoj industriji, vi onda ne pratite trendoive, već ih stvarate. Dizajneri i stilisti vole da naglase svoju posebnost, pa često koriste i više nijansi odjednom i kombinuju nekonvencionalne tehnike lakiranja, kao što je geometrijska intervencija.

Pročitajte i … 10 činjenica koje niste znali o lakovima za nokte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA