Categories Šminka

Kako odabrati pravu senku prema boji očiju

Neke nijanse mogu učiniti da vaš pogled zabljesne, izgledate svežije i mladolikije, dok neki tonovi mogu imati sasvim suprotan efekt.

Foto: Thinkstock

Kremasta tekstura, mat efekt, sa šljokicama… Toliko je izbora senki na tržištu da to ponekad zbunjuje, ali najvažnije što se njih tiče je ipak u samoj osnovi – izboru boje koja odgovara boji vaših očiju. Jer, neke od njih mogu učiniti da vaš pogled zabljesne, izgledate svežiji i mladolikiji, dok neki tonovi mogu imati sasvim suprotan efekt. A to nikako ne želimo, zar ne?
Zato je mejkap artist brenda Bobi Braun, Alfi Sedsed za Pop Šugar otkrio osnove slaganja boja senki uz boju očiju. Otkrijte koje nijanse najviše laskaju vašim očima!

Pročitajte i… Isprobajte ovaj uradi-sama recept za lepše obrve

1. Zelene oči

Ovoj boji očiju najbolje pristaju svetlije prirodne nijanse, svetle nijanse ljubičaste, boja šljive u svojoj svetlijoj varijanti i smeđe nijanse.
“Tokom dana najbolje će pristajati svetle nijanse smeđe, zlatna, bronzana ili zemljani tonovi, a za veče izaberite ljubičaste nijanse ili boju šljive. Takođe, vama će najbolje pristajati da oči oivičite crnom ili tamnosmeđom olovkom jer će ih to posebno istaknuti”, objašnjava mejkap artist.
Izbjegavajte jarke boje, poput plave.

2. Smeđe oči

Smeđe, pogotovo tamnosmeđe oči mogu podneti najviše boja senki, zato eksperimentišite i zabavite se s mejkupom. Sve od toplih, netralnih tonova do jarkih boja se slaže s vašom bojom očiju.
“Pošto s većinom boja senki nećete pogrešiti, trik je u tome da koristite olovku koja je tamnija od vaše boje očiju kako bi vaše oči bile posebno naglašene”, kaže Alfi.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA