Categories Šminka

Make up greške koje vam dodaju i do 5 godina i “kradu” lepotu!

Mnoge žene nemaju naviku da popravljaju make up tokom dana. Po iskustvu sam shvatila da su razmazana maskara i kreon, ili puder koji se tek po negde nazire, mnogo gora opcija nego da uopšte ne nosite make up.

Guliver/thinkstock
Guliver/thinkstock

Postoje određene rutine kojih bi trebalo da se odreknete ukoliko ne želite da doživite totalne make up katastrofe tokom dana.

Mnoge žene koriste teške, tamne ruževe s hladnim podtonovima, a takvi ruževi, sem što vizuelno smanjuju usne i ostavljaju utisak “hladnoće”, mogu uvek da naprave problem. Ukoliko se ipak odlučite za tamnije ruževe, predlažem da često vadite ogledalce iz torbice kako biste (neprimetno!) pogledale da li vam se deo ruža razmazuje po zubima. Da ne pričamo o mat tamnim nijansama koje mogu toliko da isuše usne da se, pri krajevima usana, nagomilavaju ostaci ruža i vaše isušene kože. Grozno, zar ne? Gledajte da mat tamni ruževi budu što kremastije teksture pre nego što se “pretvore” u mat i obavezno stavite balzam ili masnu kremu pre nego što nanesete ovakav ruž.

Pročitajte i…Ovo je najpopularniji nude ruž na društvenim mrežama

Pudera u prahu se posebno čuvajte! Pogrešna nijansa ili nepravilno nanošenje mogu da donesu rezultat naglašavanja pogrešnih linija na vašem licu. Obavezno nanosite puder u prahu velikom četkom i na što veću površinu. Radije se odlučite za puder u kamenu, ali u svakom slučaju nikako nemojte da eksperimentišete sa tonovima. Zapamtite: Vaš prirodni ten neka bude orjentacija za boju vašeg pudera!Kako izgledaju idealne obrve uz vaš ten i boju kose, pogledajte na sledećoj strani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA