Categories Šminka

Pitale ste – odgovaramo: Kako izgleda mini val trepavica, kako popuniti svetle obrve…

Prošle nedelje smo vam predložili da nam šaljete pitanja, vezana za šminku, na koja bismo volele da dobijete stručan odgovor. Na naš mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com među prvima su stigla sledeća pitanja, na koja odgovara Mina Abramović, jedna od naših najboljih šminkerki.

Razgovarala: Brankica Treskavica

Foto: Pixabay

Da li maskaru treba stavljati i na gorenje i na donje trepavice?
Meni se to dopada, jer se tako „otvori“ oko, a i dobije se onaj „Tvigi izgled“. Taj stil šminkanja ne bih preporučila samo devojkama kojima je koža oko očiju toliko masna, da se čak i vrlo postojana maskara razmazuje.
 Kako se najbolje popunjavaju svetle obrve?
Ako obrve imaju odgovarajuću gustinu, dovoljna je senka, a ukoliko su lepo oblikovane dobro rešenje je maskara za obrve. Nijansu tamnije od boje obrva, lepo će ih istaći.
Kako se radi mini val trepavica?
Odavno znam za njega, ali sam tek nedavno počela da ga radim. Prvo se na kapak aplicira silikon, koji može biti različite debljine, a ona se određuje u zavisnosti od dužine trepvica i željenog stepena uvijenoti. Potom se za to namenjenim gelom trepavice raščešljaju i zalepe za silikon. Sledi emulzija koja ih uvija, a stoji 8-12 minuta (zavisi od kvaliteta trepavica). Potom se stavlja gel za volumen, koji čini vizuelnno gušćim, a na samom kraju se farbaju, s tim što se farbanje može obaviti i dva dana kasnije. Prvih 24 sata posle mini vala trepavice se ne kvase, pa zato ima smisla farbati ih posle „prvog umivanja“. Na samom kraju se skine silikon, a trepavice ostaju uvijene sledećih 6-8 nedelja.

Foto: Pixabay

S čime treba da se slaže lak za nokte?
Sa gardeobom. Jako mi smeta kad je neko u bež odeći, a ima tirkizne ili drečavo narandžaste nokte. Prihvatljivije mi je, čak, i ako su crni.
Da li će ovog proleća doći do nekih većih make up promena?
Ajlajner će ostati hit, a čini mi se da će tako biti još dugo. I dalje je aktuelno poigravanje usnama, koje je prošle sezone počelo šljokicama. Drago mi je što se vratio sjaj za usta. Doduše, bio je prisutan i prošle sezone, ali ne u meri u kojoj će biti sledećih meseci. Ne samo da nam daje mladalački izgled, već prija usnama isušenim od hladnoće i vetra. Može da se koristi samostalno ili u kombinaciji s karminom, naravno u umerenim količinama. Ajlajner će ostati hit, a čini mi se da će tako biti još dugo. Trebalo bi da strobing, konturing i slične tehnike budu potisnute i drugi plan, a da na ulicama i ekranima gledamo što prirodnija lica.

Pročitajte i… Poznata šminkerka Mina Abramović odgovara na pitanja devojaka iz L&Z redakcije… 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA