Categories Šminka

Vaše make up nedoumice vezane za pudere, rešava Milica Jevtić, glumica i beauty trener

Nedavno sam vam, uz “Temu nedelje”, predložila da nam ispričate svoje beauty nedoumice, uz obećanje da ćemo probati da ih rešimo. To smo učinili tako što smo sve što vas zanima pitali Milicu Jevtić, glumicu i beauty trenera, … Budući da je njeno beauty znanje ogromno, a vaših pitanja mnogo, s njome ćemo se uskoro ponovo družiti. Danas se bavimo nedoumicama vezanim za pudere, jer je njih bilo najviše.

Priredila: Brankica Treskavica

 

Foto: Arhiva Milice Jevtić

■ Kako odabrati boju pudera?

Puder je najbolje probati na viličnoj kosti i, ukoliko se dvoumite između dve nijanse, uvek izaberite svetliju, jer kad osenčite lice, stavite malo rumenila ili bronzera – sve će se lepo uskladiti. S svetlijim puderom neće biti one ružne razlike, koja se pojavi kad se odabere tamniji, a to NIKADA nije bilo estetski prihvatljivo.

■ Da li svetliji korektor oko očiju ide ispod pudera ili kad se on već stavi?

Zašto svetliji korektor? Korektor se stavlja na područje oko očiju, a na taj deo nikada ne stavljamo puder. On služi da prekrijemo podočnjake, ukoliko ih imamo, ili ga koristimo kao podlogu za dalje šminkanje očiju. Korektor treba da bude u boji pudera, možda neznatno svetliji od njega i – to je to. Efekat posvetljivanja se postiže “hajlajterom”, koji ne mora da se koristi za svakodnevno šminkanje.
Kada ćete staviti korektor – pitanje je prakse i kako vam je lakše. Ja prvo stavim puder na celo lice – osim područja oko očiju, pa posle na taj deo nanesem korektor u boji tena i utapkam na prelazu, da se stope teksture, kako se ne bi video jasan prelaz.

■ Da li koži žene koja ima pedeset godina više odgovara BB krema ili tečni puder?

Žena tih godina treba da koristi šminku koja odgovara njenom stanju kože. BB kreme svakako spadaju u lagane tečne pudere, nemaju dobru pokrivnu moć, te više služe da blago ujednače ten. Ukoliko postoje dermatoze na licu, potreban je puder koji ima bolju pokrivnu moć. Uvek je dobro staviti laganiji tečni puder na celo lice, a onda na problematične delove dodati korektore ili teži puder i utapkati prelaze
Žene u 50+ su tinejdžerke sa kreditnom karticom, pa zato nemojte da vas neko uverava u suprotno. Sada je ceo svet vaš, budite svoje, a kada je šminka u pitanju važno je da se vi dobro osećate noseći je u svakom momentu.

Klikinte na sledeću stranu…

Pročitajte i… Micelarna voda po meri vaše kože 

4 komentara

  1. Hvala sto ste objavili moje pitanje i hvala na opsirnom odgovoru. Naime, i sama sam imala dilemu da li je prajmer nesto sto bih mogla da preskocim. Dacu sansu jos prajmeru koji ste mi preporucili. Hvala.

  2. Pitanje za Milicu. Kako najlakse odrediti podton koze?. Najbolji puder po Vasem misljenu za kozu sa dermatitisom?. Hvala unapred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA