Categories Šminka

Želite savršen mejkap na fotki? Izbegnite ove četiri greške

Loša šminka može da bude jedan od glavnih krivaca za lošu fotku koju želite da postavite na neku od društvenih mreža. Mejkap artisti izdvajaju četiri najčešće greške u šminkanju i objašnjavaju šta treba da uradimo kako bismo ih izbegli i napravili super selfi.

Foto: Thinkstock

Prva greška i možda i najveća jeste previše pudera! Da biste izgledali sveže, stavite četkicom ili bolje prstima puder samo na glavne tačke na licu – sredinu čela, bradu, predeo ispod očiju i bočne strane nosa.

Previše hajlajtera je druga greška! Može da učini vaš izgled neprirodnim. Preporučuje se da hajlajter postavite na vrhove jagodica, iznad gornje usne i na samu unutrašnjost očiju. Izbegavajte centar obraza i čelo.

Treća greška odnosi se na pokušaj da postignete savršene obrve, koje su hit na Instagramu! Za običan selfi treba se fokusirati da imaju dobar oblik i formu. Mejkap stručnjaci preporučuju upotrebu maskare i toniranog gela za obrve, za popunavanje praznina olovku i na kraju četkanje da bi dobile prirodan i malo razbarušen izgled.

Loše nanošenje maskare je četvrta greška! Kratke i ravne trepavice daju efekat umornog pogleda. Zato vizažisti koriste uvijač za trepavice, i to najmanje 30 sekundi. Nakon toga stavljaju crnu maskaru, i to u nekoliko slojeva.

Pročitajte i … Sedam stvari koje morate da znate o šminkanju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA