Categories Kosa, Lepota

Šta su šamponi bez sulfata i kako da ih koristite?

Problem oštećene kose muči žene širom sveta. Ali, sjaj i vitalnost koji je kosa izgubila može da se vrati uz malo truda i strpljenja. Pre svega, počnite sa upotrebom manje agresivnih šampona.

Šta su zapravo sulfati?

Sulfati su čistači i nalaze se u većini sredstava koje se koriste u domaćinstvu: u prašku za veš, deterdžentu za sudove, gelovima za tuširanje i šamponima. Njihova glavna uloga je odmašćivanje. Sulfati su takođe zaslužni za stvaranje pene tokom pranja kose. Najčešće korišćeni sulfati u šamponima za kosu su sodium laureth sulphate, sodium lauryl sulphate, ammonium lareth sulphate and myreth sulphate. Sulfati su odlični čistači masti i prljavštine, ali uz prljavštinu oni skidaju i prirodna ulja iz kose.

Za koji tip kose su šamponi bez sulfata pogodni?

Šamponi bez sulfata su odlični za sve probleme sa kosom. Nije slučajno što su ovi šamponi glavna preporuka frizera posle stavljanja keratina ili bilo kog profesionalnog tretmana za kosu. Kada počnete da koristite ovaj šampon brzo ćete uvideti sve njegove benefite.

L&Z hair preporuka: Loreal 3u1 LOW shampoo 

Loreal 3u1 low shampoo sadrži sve što vam je potrebno ukoliko imate bilo koji  hair problem, a posebno je pogodan za obojenu, suvu i oštećenu kosu. Loreal 3u1 sadrži tri efekta u jednom proizvodu-šampon, regenerator i negu. Delikatna formula ovog šampona bez sulfata* sadrži dva puta više negujućih sastojaka. ** Nežno će očistiti vašu kosu, bez efekta isušivanja, čineći je mekom i laganom na dodir.

#hairproblem no.1: Zahtevna nega obojene kose

Blistava, sjajna i zdrava kosa oduvek je predstavljala jedan od najvećih atributa ženske lepote. Međutim negovan izgled može da se promeni čestim farbanjem. Najveći problemi farbane kose su česta pojava ispucalih vlasi, suva i nenahranjena kosa, kao i uporno ispiranje boje. Obojena kosa jednostavno zahteva više nege nego kosa koja nije tretirana. Važno je izabrati šampon koji potpuno odgovara vašim potrebama. Mi vam preporučujemo COLOR VIVE LOW SHAMPOO ZA OBOJENU KOSU koji uspešno rešava svaki od navedenih problema! Posebno je kreiran za nežno čišćenje, lako raščešljavanje, zaštitu boje*** i intenzivnu negu obojene kose.

#hairproblem no.2: Suva i lomljiva kosa

Još jedan od čestih hair problema koji narušava lepotu kose je suva i lomljiva kosa koja izgleda poput slame. Ovo je jedan od najupornijih hair problema, i nije ga ni malo lako rešiti. Ukoliko vam se čini da redovna pakovanja i pažljiva nega ne pomažu, probajte EXTRAORDINARY OIL LOW SHAMPOO ZA SUVU KOSU    koji je posebno kreiran za nežno čišćenje, lako raščešljavanje i intenzivnu nahranjenost suve kose.

#hairproblem no.3: Oštećena kosa

Ne zaboravite da često feniranje, korišćenje prese, ostavlja velike posledice na vašu kosu. Posle dugogodišnje upotrebe raznih stajlera za kosu, ako je ne tretirate kako treba, kosa postaje potpuno oštećena i suva. Čak i najzdravija kosa naposletku postaje oštećena usled preteranog izlaganja toploti fena. Ukoliko je ovo vaš slučaj, probajte TOTAL REPAIR 5 LOW SHAMPOO ZA OŠTEĆENU KOSU    koji će vam preporoditi kosu! Posebno je kreiran za nežno čišćenje, lako raščešljavanje i intenzivnu obnovu oštećene kose.

Beauty tip: 3 laka koraka do čiste i negovane kose

1.Na mokru kosu nanesite 10 – 15 pumpica Loreal 3u1 šampona. Broj pumpica prilagodite dužini kose.

2.Nežno umasirajte u teme i krajeve, i ostavite da deluje 3 minuta

3.Dobro isperite

*Bez surfaktanata sa sulfatima
**U poređenju sa regularnim šamponom iz kolekcije Color Vive/Total Repair 5/Extraordinary Oil
***Instrumentalni test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA