Categories Stil života

3 navike koje nam stoje na putu ka sreći

Svakodnevno doživljavamo nepotreban stres i imamo brojne loše navike zbog kojih se često osećamo prazno i neispunjeno. Kako bi zadržali pozitivnu energiju koja nam je potrebna da budemo srećni, potrebno je da u životu napravimo neke sitne promene.

Donosimo 3 stvari kojih se morate odreći kako biste bili srećniji i zadovoljniji:

1. Težite za savršenstvom

Savršen posao, savršen brak, savršena porodice, savršeno telo, sve su to ciljevi kojima težimo, a koji zapravo ne postoje. Savršenstvo je jednostavno privid.

Ništa oko nas nije savršeno i niko nema savršen život kao iz filma i zato je važno da ne žudite za savršenstvom i uživate u malim stvarima.

2. Imate negativan stav o svemu

Psiholozi objašnjavaju kako negativne misli i pesimizam značajno utiču na naše raspoloženje, a time i na našu sreću. Naši životi prepuni su negativnih događaja i situacija koje često ne možemo izbjeći već se s njima moramo nositi pa vam dodatne negativne misli nisu potrebne. Kada sledeći puta budete imali negativno mišljenje o sebi, svom poslu, partneru ili nekom drugom životnom aspektu, zastanite i u svemu tome pokušajte da vidite nešto pozitivno.

3. Konstantno živite u prošlosti

Gomilanje negativnih osećaja najčešće je uzrokovano razmišljanjem o prošlosti. Bilo da je reč o frazi ‘da sam barem tad…’ i ‘mogla sam…’ ili patnji za bivšom vezom, radnim mjestom ili načinom života, život u prošlosti neretko sa sobom povlači negativna osećanja tuge, čežnje i razočaranja. Prošlost treba ostaviti iza sebe i uživati u onom što je pored vas ili što vas tek čeka. Prošlost ne možete promeniti, sadašnjost pak zavisi od vas i zato je važno iskoristiti je na pozitivan način.

Pročitajte i…5 koraka za srećan život

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA