Categories Stil života

4 stvari koje morate da uradite pre odlaska na godišnji odmor

Pripreme za odmor testiraju naše organizacione sposobnosti i strpljenje. Da do toga ne bi došlo i da bismo smanjilii nivo stresa na minimum, predlažemo da pročitate sledeće redove… Između pokušaja da pronađemo najbolji hotel, plažu, prevoz i borbe da obezbedimo dovoljno novca na deviznom računu, na odmor možemo da odemo sa nivoom stresa koji će prestati tek kada se budemo vratili sa njega!

Foto: Pixabay

Zato moramo duboko da udahnemo i da pomislimo o najbitnijoj stvari na odmoru i van njega – zdravlju. Na “pre-holiday checklisti” upišite šta treba da uradite po pitanju zdravstvenih prevencija, koje lekove treba da ponesete i kako da se po tom pitanju organizujete. Za ovo vam ne treba više od jedne kraće pauze za ručak, a mi smo za vas pripremili mali podsetnik:

1. Zdravi pre odlaska na put

Pre nego što krenete na more, proverite da li ste u potpunosti zdravi i kako se osećate. Ako putujete bolesni, dugočasovna vožnja ili nadmorske visine mogu da pogoršaju vaše stanje. 10-ak dana pre odlaska na put, pojačajte dozu vitamina i minerala, kao unos voća i tečnosti. Tokom letnjeg perioda često vlada grip i stomačni virus i ako vas zadesi tik pred odlazak, obratite se lekaru koji će vam dati adekvatnu terapiju.

Pročitajte i…Pripremite kokice: 3 filma koji će vas odvesti na plažu!

2. Lista lekova koje treba poneti na odmor

Za kupovinu lekova koji se nose na putovanja treba vam pet minuta. Listu smo napravili i možete “pokupiti” lekove u obližnjoj apoteci, a u širokom spektru medikamenata izdvojili smo najvažnije koji se moraju naći u neseseru: antibakterijski gel za ruke, antiseptici, tablete protiv dijareje i mučnine, flasteri, gaza, lekovi protiv bolova, praškovi i tablete protiv prehlade i temperature, streptolete, vitamini, toplomer, medicinski alkohol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA