Categories Stil života

6 saveta za uspešno isplaniran dan

Svesni smo činjenice koliko je današnji način života užurban. Jurimo iz kuće na posao, borimo se sa mnogobrojnim obavezama i imamo osećaj da nam dan nema 24 časa. Kako bi uspeli bolje i produktivnije da organizujete i opušteno obavite sve što vam je na rasporedu, a uz to ne iscrpite baš svu svoju energiju, primenite sledeće savete:

1. Probudite se uz energičnu i veselu muziku

Ne dopustite da vam od ranog jutra glasan i nesnosno dosadan alarm pokvari raspoloženje. Umesto alarmom, probudite se s nekom veselom i pozitivnom pesmom koja će vam izmamiti osmeh na lice i napuniti vas pozitivnom energijom.

2. Odradite kratko istezanje ili jogu

Kako biste se i fizički osećali odlično, uzmite 15-20 minuta i dobro istegnite celo telo. Ako ste pobornik joge, odlučite se za lagane vežbe koje vas neće umoriti već samo pripremiti za nadolazeći dan.

3. Sredite listu obaveza

Bilo od kuće ili s posla, uzmite deset minuta pre početka radnog dana i sredite listu obaveza za ostatak dana ili za sutrašnji dan ako ste za danas već napravili raspored. Ako na kraju nedelje uspete obaviti sve obaveze koje ste sebi zadali, nagradite se za odlično obavljen posao.

Pročitajte i…Kako da budete srećniji na poslu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA