Categories Stil života

Alrgave: Otkrivamo južnjačku lepoticu Portugalije

Poslednjih godina zemlja sa najzapadnijom tačkom u Evropi doživela je planetarni uspeh. Ide joj u prilog sve – prostrane plaže, magična plava boja okeana, savršena klima, raznolika priroda, gastronomija za koju se prognozira da će nadmašiti Francusku. Takođe i nacionalni plan na kom se radilo decenijama.

Foto: Thinkstock

Iako za Lisabon i Porto važi da su u vrhu najposećenijih gradova u Evorpi, ovog puta ustremisli smo se ka odmoru, ka okeanu, lenčarenju po plažama, i uživanjima vam gradske vreve. Ostajemo u Portugalu, ali putujemo ka južnim granicama… Pričaćemo o Algarveu, po mišljenju Insta-inflensera najlepšem delu za uživanje u Portugalu. To je najjužniji region ove zemlje, a najveći grad je Faro. Zanimljivo, ime potiče od arapske reči “al garb” što znači zapad… Algarve odlikuju sjajna nova mesta duž obale, restorani sa Michelinovom zvezdicom i sjajna “morska” priroda koja je u rangu po lepoti sa Sen Tropeom i Majorkom. Glavi aduti su sigurno veličanstvene plaže kojih ima oko 150. Mnoge se graniče sa stenama, pećinama i stvaraju ekstra foto efekat.

Instagram

Plaža Da Amoreira odlična je za surfere zahvaljujući visokim talasima, a plaže u Lagoji su najpopularnije među turistima. Uživaćete u čarima koje je priroda ostavila zemlji, jer u ovom potezu nema turističkih morskih atrakcija. Tu su stene, kamenje, pesak i beskrajne plave površine. Atlanska obala nije jedino mesto na kojoj možete da uživate – tu je i park prirode Ria Formosa koji sa svojim lagunama, ostrvima, močvarama i životinjama je izuzetan za ljubitelje avanture, pešačenja i otkrivanja divljih životinja.

Pročitajte i…Putopis iz Sicilije: Zemlja vrele krvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA