25+ I SINGL: Dobri, stari hepiend

by | novembar 1, 2015
Autorka teksta: Mina Aleksić

Autorka teksta: Mina Aleksić

Tata me je nedavno pitao dešava li se meni nekad nešto lepo u životu. Zbunila sam se. Naravno da se dešava. ”Zašto su ti kolumne onda tako tužne?”, pitao je. Naprotiv, mislim da su izrazito zabavne, ali stariji možda nemaju toliko sarkastičnog humora u sebi, te ovu kolumnu s jednim staromodnih srećnim završetkom posvećujem tati.

Jednog podnevna dok je Ona sedela u kafiću s drugaricama prišao joj je On. Mislio je da je dovoljno velika faca da, ako je već startuje, odmah može tražiti i broj telefona. Ona će na to pokleknuti, bio je uveren. ”Imam dečka”, odgovorila je hladnokrvno. Poraz za jednog samouverenog muškarca.

Kada ju je ponovo sreo, ponudio joj je karte za koncert, iako mu prošli put ni broj nije dala. ”Već sam se dogovorila: idem na taj koncert s dečkom”, i dalje je ostajala pri svome. Na koncertu su se slučajno, ili pak sudbinski, sreli. Ona je igrala sa svojim dečkom, a on joj je prišao i, kao da dečko ne postoji, poljubio je u usta i – otišao.

Usledila je paklena svađa, jer je dečko, logično, poludeo. ”Ko je to?! Kako sme da uradi tako nešto?“, besneo je. Ali nije se potrudio da se izbori za svoju dragu, da pronađe Njega i prebije ga, već je, na licu mesta, rešio da ostavi Nju, kao da je Ona kriva. Ona je ostala sama, šokirana što je ostavljena i što joj je neznanac iz kafića upropastio vezu, ali pre svega iznenađena što je toliko hrabar da tako nešto uradi.

Nekoliko dana kasnije pronašla ga je i zakazala mu kratak susret kako bi mu rekla da prekine da je progoni. On je bio krivac za raskid njene veze. Uostalom, On zna tako malo o njoj samo iz priča koje je skupljao okolo. On je bio nepokolebljiv. Rekao joj je tada da će Ona biti njegova žena. Ona se samo nasmejala na to.

Ali ponekad sudbina zaista učini svoje. Smuvali su se već nekoliko nedelja kasnije, potom se neplanirano izrodila ljubav. Duboka, strasna, omamljujuća. Otkrivali su sklonost ka istim stvarima, sličnosti karaktera, društva su im se stopila u zajedničko… A onda su počeli i da žive zajedno. Venčali su se posle godinu dana. Brak je bio ispunjen svađama, mahom zbog posla, ali strast nije jenjavala. Bili su tako ozbiljan, a tako nezreo, bračni par. Posle nekoliko godina desila se još jedna neočekivana stvar koja je njihovu ljubav učvrstila do kraja života. Rodila se jedna mala devojčica, najslađa na svetu. Posvetili su joj život i svu svoju ljubav.

P. S. Nadam se da si zadovoljan ovom pričom, tata! Hvala ti na inspiraciji

OKTOBAR…
…moj je omiljen mesec. Okej, pomalo sam pristrasna jer mi je u oktobru rođendan (iz prethodnih kolumni shvatili ste koliko volim poklone!), ali nije to jedini razlog. Sada najzad ponovo nosimo jesenju garderobu koja je, iako miriše na hladnoću, nekako zanimljivija nego letnja. Višeslojno oblačenje stilski sigurno atraktivnije izgleda. Doduše, tokom kišnih oktobarskih dana, najlepše je sve slojeve garderobe ostaviti u ormaru, i uz dobar film i čaj uvući se u krevet, gde mi je potreban još samo momak – moj najdraži poklon.

Ostale Minine kolumne možete pročitati OVDE.

Foto: Miloš Ljubičić

Tagovi: