Predstavljamo novu blogerku! Mina Aleksić – “25+ i singl!”

by | avgust 28, 2015

Ona je dramaturškinja, autorka romana „Dnevnik jedne ključaonice“, a njenu kolumnu „25+ i singl“, koju piše za magazin JOY, od sada ćete svakog 1. u mesecu moći da pročitate na i portalu „Lepota i zdravlje“. Postavili smo joj deset brzih (i efektnih) pitanja i dobili od Mine deset (još zanimljivijih) odgovora. A ako i vi imate pitanje za nju, slobodno ga ostavite u komentarima – potrudićemo se da saznamo odgovor!

Foto: Joy

Foto: Miloš Ljubičić

1. Budite iskreni: da li su svi događaji koje opisujete u vašoj kolumni „25+ i singl“ autobiografski? Ima li tu i fikicije? I koliko?
– Volela bih da su svi događaji realni, ali nisu, tako da ima i fikcije. Ima je utoliko da celu priču učini pomalo filmskom, pogotovo kada je gradacija u duhovitosti nekog lošeg događaja (propalog dejta, recimo). Međutim, svaka priča je inspirisana sličnim situacijama koje su se dogodile meni ili drugaricama. Ponekad, vođena tenutnim osećanjem prema aktuelnom muškarcu u svom životu, smislim priču.

2. Kolumna „25+ i singl“ puna je neverovatno duhovitih događaja. Koja je najluđa stvar koja vam se desila „u stvarnom životu“?
– Momak koji mi se dopadao rekao je da bi mi dobro stajala tetovaža. Otišla sam u Berlin kod najbolje drugarice da se istetoviramo. On me je ubrzo ostavio, ali su ostale tetovaža i luda uspomena!

3. Kako biste predstavili knjigu „Dnevnik jedne ključaonice“ kada biste odgovor morali da sažmete u jednu jedinu rečenicu.
– Duhovita priča mlade devojke koja pokušava za jedno leto da se otarasi “problema” koji se zove “nevinost”, ne shvatajući da problem nema ona, već muškarci sa kojima se upušta u odnose.

Evo kako je kolumna “25+ i singl” izgledala u majskom, junskom i julskom broju magazina JOY

Evo kako je kolumna “25+ i singl” izgledala u majskom, junskom i julskom broju magazina JOY

4. Tri vaše omiljene savremene spisateljice su…
– Cecily von Ziegesar, Rebeka Kempbel, Candance Bushnell.

5. Vaš životni moto je…
– Sve u čemu možeš da uživaš danas, ne ostavljaj za sutra.

6. Koliko često izlazite i koje su vam omiljene lokacije u Beogradu za party, kaficu ili jednostavno, uživanje u ambijentu?
– Izlazim jednom nedeljno sigurno, što uključuje žurku. Više volim da izlazim zimi. Omiljena mesta su mi sva po Sava Maloj. Klubovi “Mladost – Ludost”, restoran “Radost”. Posećujem svaki muzički festival, pogotovo ako nastupaju dobri DJ-evi. Od kafića najviše volim “Smokvicu”.

7. Fejsbuk ili instagram? I šta ste poslednje postovali?
– Fejsbuk, jer tu ipak mogu ozbiljnije da kumuniciram s ljudima, interaktivniji je. Poslednju sam postovala svoju sliku sa “Foam Festa”, prve večeri, tj. jutra kada je nastupao Ben Klock. Nešto potpuno neverovatno!

U knjižarama vas čeka Minina prva knjiga “Dnevnik jedne ključaonice”

U knjižarama vas čeka Minina prva knjiga “Dnevnik jedne ključaonice”

8. S obzirom na to da je vaš otac Miša Aleksić, basista Riblje čorbe, ne možemo da odolimo a da vas ne pitamo da nam otkrijete tri izvođača koje ovih dana preslušavate na repeat…
– Interesantno je kako sam ja za razliku od Miše okrenuta elektronskoj muzici. Na reapet su mi trenutno Lana Del Rey sa novom pesmom “High on the Beach”, to je nešto od popa, a Parov Stelar i Ten Walls od tech housea.

9. Šta trenutno čitate?
– Vratila sam se prelepoj i ozbljnoj knjizi Haleda Huseinija “Hiljadu čudesnih sunaca”. Iako nije stilski ni slično literaturi koju ja pišem, uživam u emotivnoj i ozbiljnoj pisanoj reči.

10. I, za kraj, da se vratimo kolumni. Ona nosi naziv “25+ i singl” pa je logično pitanje: Šta smatrate najvećim prednostima singl statusa?
– Upravo to što on i jeste – sloboda. Nikada devojka u vezi neće moći da se zabavlja kao singl devojka, jer ona ima odgovornost prema partneru. Takođe, singl devojka ne mora da vodi računa o osećanjima. Može da se isključi od svega i postupa samo kako njoj odgovara. Zaljubljena devojka mnogo razmišlja.

Tagovi: