Beleške iz redakcije: Gde letovati u Grčkoj?

by | maj 20, 2016
Jelena Jovičić, pomoćnica web urednice

Jelena Jovičić, pomoćnica web urednice

Zašto su srpski turisti zaljubljeni u Grčku? To je pitanje koje sam i sama postavila nekoliko puta. Odgovor je jednostavan, ali u isto vreme tako složen, jer Grčka je mesto koje vam nudi sve ono što volite kod kuće, a ujedno vas mami da probate nešto novo i neistraženo.

grcka

Ovog proleća imala sam priliku da budem deo neverovatne Info ture 2016 u organizaciji turističke agencije Big Blue. Obišli smo veliki broj hotela i kompleksa od kojih zastaje dah. Prešli smo put od Olimpa, preko Halkidikija do Tasosa. Pokušaću da vam predstavim hotele i komplekse koji su na mene ostavili najjači utisak i da vas pozovem da svoje putovanje ove godine usmerite ka Egejskom moru.

dion palace

Kao što sam vam rekla, naše putovanje je počelo u dolini Olimpa, tačnije u planinskom gradiću Litohoro koji je ušuškan i veoma simpatičan. Nije džabe ovo područje bilo omiljeno mesto bogova. U Litohoru smo bili smešteni u hotelu Dion Palace koji ima 4 zvezdice. Ako, vam je neko nekada pominjao grčko gostoprimstvo, ovde ćete ga odmah osetiti. Predivan hotel, prostrane i udobne sobe, bez mnogo nepotrebnih detalja, baš onako kako većini odgovara. Kompleks izlazi na peščanu plažu, a tu su i dva bazena, teniski i fudbalski teren, a la carte restoran, mini market i mnogo sadržaja za decu. Posebno mi se dopada enterijer hotela, mnogo detalja od drveta i biljaka. Vaše ljubimce možete slobodno da povedete da sobom.

skion

Nakon mesta Litohoro put nas je odveo do poluostrva Halkidiki, a bili smo smešteni u hotelu koji se otvara ove sezone. Prvi smo iskusili kompleks Skion Palace 4* u mestu Nea Skioni, na prstu Kasandra. Dočekala nas je ljubazna Jasna, koja je inače iz Srbije, ali u Solunu živi 20-ak godina. Njen hotel je pravo mesto za uživanje sa porodicom. Oko objekata sa smeštajem nalazi se mnogo drveća, cveća i različitih sprava za decu. Doručak blizu bazena je poseban doživljaj. Tokom sezone obezbeđena je i animacija za decu na srpskom jeziku. Kompleks izlazi na prelepu peščanu plažu, a u okolini su riblje taverne i mnogo maslinjaka.

porto carras

Naša sledeća destinacija bio je nadaleko čuven kompleks Porto Carras 5*, Sitonija. Ogroman kompleks okružen vinogradima i prelepo vino koje možete da probate i kupite u kompleksu. Ovaj hotel pravo uživanje sa 5 zvezdica. U njemu imate apsolutno sve, od marine, golf terena, akademije fudbala za decu, tematskih večeri, fitnes centra, saune, jahačkog i ronilačkog kluba… Hotel je nadaleko čuven i po prvom privatnom kazinu u Grčkoj. Ujutru uživajte u pogledu sa terase, oduševićete se fantastično uređenim kompleksom i prostorom oko bazena. Usluga je all inclusive.

alexandra beach

Sledećeg dana napustili smo Halkidiki i od mesta Keramoti, trajektom se odvezli na ostrvo Tasos. Netaknuta priroda i hedonizam, u pravom smislu tih reči. To veče bili smo smešteni u hotelu Alexandra Beach 4*, blizu grada Potos. Kada budete ulazili u ovaj kompleks, pomislićite da ste stigli na planinu. Ne zbog hladnoće, već prijatnog ambijenta koji je okružen drvećem. Nakon toga, ukazaće vam se veliki kompleks koji ima mnoštvo sadržaja. Bazeni, fontane, restorani, barovi, a zamislite, i svoju pozorišnu scenu, ali i svoju baštu u kojoj gaji povrće. Moj predlog je da obavezno probate Alexandra Beach vina.

Foto: Jelena Jovičić 

Tagovi: