Kakva je veza između plave maskare i antiejdžing efekta

by | oktobar 27, 2016
Jasmina mala

Jasmina Ubiparip, zamenica glavne i odgovorne urednice magazina „Lepota i zdravlje“

Nakon što smo poslali u štampu novembarski broj – posvećen antiejdž tematici, odlučil sam da tokom ovog meseca svakog četvrtka u blogu Beleške iz redakcije pišem o toj temi. (Nije da sam opsednuta njome…) Verovatno ćete se sad zapitati nešto poput: „Pa, dobro, ali zašto onda u naslovu pominješ maskaru i kakve to veze ima s antiejdžingom?“

Jednostavno, desilo se!

Na blogu The Beauty Department zapazila sam ideju koju sam poželela da isprobam. U fokusu pomenutog posta je plava maskara, koju nikad ranije nisam koristila. Doživljavala sam je kao jedan od onih proizvoda koji su previše ekstremni za jednu „klasičarku“ poput mene. Ali, dopao mi se način nanošenja koji su blogerke predstavile. Vrlo je jednostavan, a plava ne dominira, već se pojavljuje samo kao dašak boje i kompletan look čini – niti ekstremnim niti totalno klasičnim, već – „pomerenim“, kako bi se izrazila naša modna urednica.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Dakle, hajde prvo da opišem look, a onda ću objasniti u kakvoj je vezi sa temom koju je redakcija L&Z odabrala za novembar – antiejdžingom.

Šta vam potrebno:
Da bih isprobala look, u najbližem DM-u kupila sam najpovoljniju drogerijsku maskaru u plavoj boji. U pitanju je Miss Sporty, Fabulous Lash, Extreme Turquoise Mascara. Košta oko 230 din. Za ovu namenu, sasvim je korektna. Pored toga, biće vam potrebna i crna maskara, a da bi efekat bio upečatljiviji, koristila sam i prajmer za trepavice.

Kako se postiže ovaj look:

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

1. Na gornje i donje trepavice naneti prajmer.
2. Na gornje i donje trepavice naneti bogat sloj plave maskare.
3. Samo vrhove gornjih i donjih trepavica premazati crnom maskarom, tako da one pri korenu ostanu plave.

Efekat – obično neobičan. Odličan. Mejkap koji bez problema možete nositi u dnevnim prilikama, pa i u kancelariji. Veoma mi se dopada kako izgleda uz plave oči, a verujem da će i uz smeđe biti pun pogodak (ako neko isproba, volela bih da čujem komentar).

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

OK, vreme je da se vratim na pitanje s početka: Kakve veze ima plava maskara s antiejdžingom?

Dok sam učila kako da se našminkam na nov način, shvatila sam sledeće:
Dokle god smo radoznali, dok imamo želju da isprobavamo nove stvari, eksperimentišemo, igramo se, i pri tom učimo nešto novo – radimo ono što održava naš duh mladim. Bilo da je to čitanje nove knjige, gledanje filma, druženje s novom poznanicom, pripremanje novog recepta za porodični ručak, šetnja ulicama kojima ranije nismo prolazili… ili nov način šminkanja. A mlad duh – podrazumeva i mladolik izgled, koji nema nikakve veze s time imamo li bore ili ne, već je povezan sa energijom koju emitujemo na ljude oko nas. A to je svakako najvažnije.

Dakle, antiejdžing lekcije koje sam naučila ovog četvrtka: zabavljaj se, uči i ne plaši se promena! Topla preporuka: Obavezno isprobati!

Do sledećeg četvrtka… <3

Pratite me i na @jasminaubiparip i jasminaubiparip.blogspot.rs

Tagovi: