Slatko pakovanje. Ali, kakav je efekat? Tony Moly Egg Pore Tightening Cooling Pack

by | maj 16, 2016
Foto: @zeljkou

Foto: @zeljkou

Jasmina mala

Jasmina Ubiparip, zamenica glavne i odgovorne urednice magazina „Lepota i zdravlje“

Korejska kozmetika je proteklih godinu-dve veliki hit u svetu, te ne iznenađuje činjenica da je Tony Moly, korejski kozmetički brend koji možemo kupiti u Sephorinim parfimerijama, poslednjih meseci toliko popularan kod nas. Ono što svakako doprinosi velikom interesovanju za proizvode ovog brenda jesu neodoljivo dizajnirana pakovanja (moto brenda glasi „No more tedious – ordinary, day-to-day beauty routines!“) Koja žena je „imuna“ na nešto toliko efektno upakovano kao što je to Tony Moly Egg Pore Tightening Cooling Pack?

Ja nisam. Eto, priznajem. A priznajem i da sam se, baš zbog te „neotpornosti“ na dopadljiv dizajn, mnogo puta „opekla“ – dešavalo mi se da se, nakon početnog oduševljenja formom, posle testiranja razočaram u sadržaj. Zato sam bila pomalo skeptična kada je u pitanju Tony Moly maska protiv proširenih pora.

Foto: @zeljkou

Instagram: @jasminaubiparip

Prvo pitanje koje se logično nameće bilo je – zašto oblik jajeta? Forma je ovde lepo povezana sa sadržajem jer je osnovni sastojak maske fermentisano jaje (u vinskom sirćetu), a marketinški tim je sve to zaokružio sloganom da ova maska smanjuje čak i pore veličine jajeta.

Uvek „padam“ na ideju da je proizvod u harmoniji s prirodom (tako kaže jedna od oznaka), a shvatila sam da se to u ovom slučaju odnosi na činjenicu da je baza proizvoda napravljena od praha fermentisanih jaja i to, kako naglašava proizvođač, koka iz nacionalnog parka Jirisan. Kakva egzotika!

Ali, kakav je benefit za kožu? Ljuska jajeta razlaže se u sirćetu te nastaje jedinstvena otopina bogata mineralima i vitaminima (kalcijum, gvožđe, fosfor; vitamini A, B1, B2), kao i životinjskim proteinima.

Kako sve to deluje?

Foto: @zeljkou

Foto: @zeljkou

Prvo što mi se učinilo – kada sam otvorila jaje (koje unutra ima žuti poklopčić – asocijacija na žumance) jeste da proizvoda ima baš malo. Međutim, kada sam krenula da ga razmazujem, shvatila sam da je potrebna veoma mala količina za jednu upotrebu. Nakon pet dana korišćenja potrošila sam tek, otprilike, deseti deo ukupne količine. Pritom, masku sam koristila na čitavom licu (koža mi je meštovita ka masnoj i nečista), ali to nikako ne preporučujem osobama sa suvom kožom. Njima će biti dovoljno da namažu T zonu – što znači da će za jednu upotrebu potrošiti manje proizvoda te da će pakovanje trajati još duže.

Drugi utisak – tekstura!

Foto: @zeljkou

Foto: @zeljkou

Vazdušastu strukturu proizvoda proizvođač poredi sa omletom od belanaca, ali meni je prva pomisao bila – mus. Međutim, veoma se lepo razmazuje i dobro prianja. U dodiru s kožom stvara utisak svežine. Miris joj je veoma blag, „apotekarski“ – brzo se naviknete na njega te prestanete da ga osećate, što je posebno važno jer maska treba da stoji na koži 10-15 minuta. Tokom tog perioda maska se suši (ali ne puca i ne otpada) te počinje da zateže kožu. Osećaj je kao da ste uradili lifting!

Skida se prilično lako – dovoljno je da se umijete mlakom vodom.

A, sad, efekat!

Odmah nakon ispiranja maske imate onaj osećaj savršene čistoće i nežne baršunaste kože. Moje pore su izrazito proširene i ne mogu da kažem da su – kada sam skinula masku – one kao čarolijom nestale. Nije mi se činilo ni da su se umanjile.

Nastavila sam da koristim masku narednih pet dana zaredom, kako bih stekla potpuniju sliku pre nego što napišem tekst. Ne znam da li je svakodnevna upotreba preporučiljiva – nisam našla uputstvo koliko se često ova maska nanosi – ali pretpostavljam da je to ipak jednom nedeljno. Uglavnom, ni nakon pet dana korišćenja, nisam primetila da su mi pore značajno manje. (Doduše, pošto nemam načina da izmerim, ne mogu da tvrdim.) Ali, primetila sam drugi efekat. Naime, moje adult acne posebno se pojačaju u fazi PMS-a. Ovoga puta sam baš u tom periodu koristila Egg Pore i situacija sa aknama je bila znatno blaža. A to je za mene veeelika stvar!

Presuda? 🙂

Iako mi nije smanjio pore, definitivno je u pitanju proizvod koji je i iznutra jednako atraktivan kao i spolja i koji ću svakako nastaviti da koristim. Da sumiram to ovako – nije u pitanju proizvod bez kojeg ne bih mogla, ali je svakako proizvod uz koji je lepše.

Epilog:
Da li uopšte postoji proizvod koji apsolutno smanjuje pore? Da li je sve to stvar naše subjektivne procene? Znate ono – ako smo dobro raspoloženi čini nam se da su pore manje, a ako imamo loš dan, one kao da su „veće od jajeta“.

P.S. Možda neko od vas ima drugačija iskustva s Egg Pore maskom? Volela bih da pročitam i vaše kometare!

Photo: @zeljkou

Tagovi: