3 odlična nova anti-age preparata: Kako odabrati pravi?

by | oktobar 20, 2016
Jasmina mala

Jasmina Ubiparip, zamenica glavne i odgovorne urednice magazina „Lepota i zdravlje“

Dok smo pripremali novembarski broj magazina Lepota i zdravlje – izdanje koje smo posvetili antiejdžingu kao temi koju smo od prve do poslednje stranice razrađivali iz različitih uglova – u redakciju su nam jedna za drugom, u razmaku od nekoliko dana, stigle informacije o tri nove linije proizvoda iz anti-aging kategorije.

Foto: Željko Ubiparip
Foto: Željko Ubiparip

“Ovo moram da probam!”, pomislila sam kada sam čula nešto više o filozofiji koja stoji iza prve od njih, kao i kada sam saznala koje inovativne sastojke ona sadrži. Kakav pomak! U proizvodnji kozmetike sve se češće susreće sinergija inovativnih naučnih saznanja i prirodnih sastojaka, u kombinaciji sa holističkim pristupom životu (ističe se misao da je bitno kako se osećamo u svojoj koži, a ne (samo) šta nanosimo na nju).

Foto: Željko Ubiparip
Foto: Željko Ubiparip

Međutim, “Ovo moram da probam!”, ponovila sam i za drugu, a zatim i za treću liniju. A onda me je pogodilo saznanje u kojoj je meri teško izabrati pravi proizvod za sebe, onaj koji će najviše odgovarati baš potrebama naše kože, ali i našim estetskim kriterijumima (kako miriše, kakvo joj je pakovanje, kakva tekstura…).

Radi lakše orijentacije pri izboru, odlučila sam da na jednom mestu sažmem karakteristike svakog od ovih kozmetičkih noviteta – u nadi da će to i vama, a i meni, pomoći da lakše “prelomimo” pri odluci o kupovini.

I, moram da napomenem da ću izneti samo objektivne činjenice (bez onoga “meni se dopada”, “mojoj koži prija”). Uostalom, za sada sam isprobala samo jednu od tri pomenute linije, a i nju koristim tek nekoliko dana, što nije dovoljno dug period za testiranje anti-age proizvoda.

Pa, da krenemo, redosledom kojim su nam informacije stizale u redakciju…

Foto: Promo
Foto: Promo

Vichy Slow Âge
Šta je u pitanju? Kremasti fluid bogatog, baršunastog efekta i cvetnog mirisa.

Kakav je efekat? Deluje na znakove starenja u nastajanju. To su gubitak čvrstine kože, pojava bora i tankih linija, suvih ili tamnih područja i gubitak sjaja.

Šta je inovativno u formuli? Bazirana je na tri snaž„na aktivna sastojka: ekstraktu korena bajkalske kapice antioksidatnog delovanja, probiotičkom sastojku bifidusu, koji jača barijeru kože, i mineralizovanoj termalnoj vodi Vichy. Formulacija uključuje i sistem UV filtera širokog spektra.

Cena: 2.900 din.

Foto: Promo
Foto: Promo

Eucerin® Elasticity+Filler
Šta je u pitanju? Linija koja se sastoji od tri preparata nove generacije: dnevne kreme, noćne kreme i uljanog seruma za lice, vrat i dekolte.

Kakav je efekat? Kolekcija se bori sa svim posledicama starenja kože: borama, gubitkom volumena i elastičnosti.

Šta je inovativno u formuli? U pitanju je kombinacija moćnih aktivnih sastojaka: arktina, silimarina i hijaluronske kiseline. Dnevna krema dodatno sadrži SPF15 i UVA filtere u cilju zaštite kože od starenja izazvanog UV zračenjem, dok noćna krema sadrži još i arganovo ulje, bogato negujućim lipidima.

Zvezda kolekcije: Prvi uljani serum u Eucerin ponudi podstiče mikrocirkulaciju kože, te joj vraća blistavost i čini je otpornijom i baršunastijom. Može se upotrebljavati zasebno, pre ili posle dnevne i noćne nege, ali i istovremeno – kao dodatak kremama.

Cena: Dnevna krema 2.990 din., noćna krema 3.190 din., uljani serum za lice, vrat i dekolte 3.450 din.

Foto: Promo
Foto: Promo

Avon Anew Ultimate Supreme
Šta je u pitanju? Dvostruki eliksir koji se sastoji od unapređenog seruma i 5 luksuznih ulja.

Kakav je efekat? Eliksir je dvostruki borac protiv najupornijih znakova starenja, Rezultati su zategnutija koža, obnovljena elastičnost, umanjene bore, regenerisana i hidrirana koža lica.

Šta je inovativno u formuli? Sadrži ekstrakt crnog bisera, zlatne peptide i veliku koncentraciju kompleksa Celluvive za podmlađivanje kože. Pet luksuznih ulja – arganovo i ružino, ulje drveta baobab, cveta kamelije i marakuje, hrane lipide kože i jačaju zaštitne barijere od spoljašnjeg starenja.

Cena: 1.950 din. preko Avon brošure koja važi do 9. novembra.

Preporuka: Verujem da će se fluid Vichy Slow Âge ipak najbolje pokazati na mlađoj koži, onoj na kojoj su se tek pojavili prvi znaci starenja (25-40 godina), dok su opisaniEucerin i Avon preparati prilagođeni zrelijoj koži, na kojoj se već uočavaju i znaci gubitka elastičnosti (40+). Eucerin® Elasticity+Filler nudi kompletnu, temeljnu i detaljnu negu, koja počinje serumom i drugačija je tokom dana i noći (plus, fantastična opcija da serum umešate u svoju dnevnu ili noćnu kremu, koju god da koristite), dok Avon Anew Ulitmate Supreme pruža “instant” verziju prilagođenu brzom stilu života – sve je već pripremljeno, samo “namaži i idi”. Pa, sad, vi birajte ono što više odgovara i vašoj koži, ali i načinu na koji živite i shvatate život.

Tagovi: