Istoća je pola zdravlja

by | septembar 18, 2014

dobar_lik
Niko ne sme da se razlikuje

Još sam samo tri para belih Starki daleko od potpunog gubljenja razuma! Pa, kako, pobogu? Kako baš sve curice, žene, majke i pokoja baba mogu da imaju Bele Starke? Zar je svaka nada za individualizmom pregažena belim Starkama? Odakle tolika želja da se bude isti?

Oduvek je većina bila većina po tome što se jasno i odmah videlo da je većina, to je nekako jasno. Ali nikada većina nije bila ovolika. Manjina je prešla u mikro domen i preti da potpuno nestane. I dalje mi nije jasno ko kreira trendove i ko svima u isto vreme dojavi da počnu da ih slede ali svaka mu čast. Nikad ovako dobro nije uradio posao.

Postmoderno doba donelo je smrt razlikama. Nekad je makar odeća pokazivala neke nijanse. Danas ni toga nema. Ide njih 13 i SVE imaju bele Starke! Sve do jedne. Ko Severna Koreja samo sa američkim patikama.

Neću ni da počinjem sa pričom kako smo Starke nekad nosili mi koji smo mislili da smo bog zna kako alternativni i drugačiji. Uvek sam bio besan kad se trend, svakih 18 godina poklopi sa mojim ličnim ukusom pa skupo plaćam stvari koje sam navikao da kupujem za džabe, jer su do tada samo meni bile lepe. Ne. To je odavno izgubljena bitka. Starke su simbol zla postale i ćao. Ko će bilo koga danas ubediti da je kukasti krst nekad bio indijski simbol sreće i zdravlja? Zloupotrebljen je, obrukan i zauvek prokazan.
Sve manje načina mi ostaje da budem nemoderan!

Tagovi: