Cure, in su obline! :-)

by | avgust 29, 2012

Alma Premerl Zoko, modna konsultantkinja

N

a kraju jedne, a na početku druge modne sezone uvijek me pitate isto: što će se nositi? Kako smo na kraju ljeta, a na početku jeseni, reći ću samo jedno: obline se vračaju u modu. Napokon će se, primarno, nositi modeli koji će puno bolje pristajati ženama s oblinama, nego mršavicama koje su godinama čitale modne magazine trčeći na trakama u teretanama. Jupi! Nemam ništa protiv mršavih žena, dapače i ja pazim da uvijek budem više vitkija nego bucmasta, ali imam protiv modnog terora da je in sve ono što najbolje izgleda u veličini 36. Drage moje, kad usporedite 36 s dječjim veličinama dolazite do zanimljivog podatke – 36 je dječja 16-ica! Ove jeseni pogledajte veličinu 40, po njoj će se diktirati trendovi.

A što će se nositi? Pogledajte fotografije legendarne francuske glumice Catherine Deneuve, seksipilnu zavodnicu Brigitte Bardot, otmjenu ljepoticu Jackie Onassis – upravo to! Ove ljepotice su mnogim dizajnerima inspiracija za ovu zimu – suknje su i dalje visokog struka kako bi se „ublažili“ bokovi, gornji dijelovi su kratki i uz tijelo kako bi se naglasio ili smanjio dekolte (ovisno o kroju), kaputići, baloneri i jaknice se sužavaju u struku širim remenom, a u rukama se nalaze koketne pismo torbice koje se kombiniraju uz trendy cipele s otvorenim prstima. Što reći nego, vraća se modni glamur koji u fokus stavlja „stvarne“ žene koje će napokon moći kupovati odjeću u svojoj veličini. Bez da im namontirane prodavačice u shopping centrima objašnjavaju kako imaju samo talijanske veličine, koje igrom slučaja ne odgovaraju balkanskim i kako ne dobivaju ništa veće. To sam doživjela nebrojeno puta, a onda shvatila kako je svaka šopingholičarka koja nosi 40 doživjela to isto. Nevjerojatno – prodavačice su uvijek (pre)mršave, vidno frustrirane što se pojavio netko tko želi nešto kupiti. Ove sezone ima mjesta za sve: u akciji budite vi – s oblinama koje su sreću donijele i Brigitti Bardot, a u trgovinama će vam treptati ljepotice poput britanske manekenke, glumice i pjevačice Twiggy. Važno je da sve bude u ritmu modnih 60-tih!

* Želite li saznati više o trendovima za ovu sezonu pogledajte www.modniALMAnah.com

Alma savetuje – i poklanja! Osvojite svileni top iz kolekcije Alma savjetuje koji je krojen tako da prekriva velike grudi i stomak. Sve što treba da uradite je da u komentarima ostavite odgovor na pitanje „Koji je vaš omiljeni modni trend za narednu sezonu koji prikriva višak kilograma?“ Autorku najboljeg komentara po izboru redakcije obradovaćemo ovim svilenim topom.

Tagovi: