Danas mi je Orange Day!

by | septembar 6, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

S

ve je manje reči među nama. Iz dana u dan komuniciramo u sve kraćim formama, koje ostavljaju previše praznog prostora za slobodne interpretacije. Udaljavamo se jedni od drugih sumanotom brzinom, u iluziji da smo uz pomoć modernih sredstava komunikacije bliži jedni drugima. Čak i Twitter norma postaje previše. Sada je slika najpoželjniji format u komunikaciji.

I da ne bih zaostajala za novim trendovima u komunikaciji, rešila sam da skratim priču i i uvedem što više slika. Bar danas i to u narandžastim bojama. Jer tako se osećam.

Dok leto ne sklizne u sivilo, predlažem da u svoje živote unesemo što više narandžaste boje. U mom garderoberu je već odavno prisutna. Od narandžaste tašne se ne odvajam celog leta. Za predstojeće hladne dane spremila sam jaknu te boje. Odabrala sam narandžastu zavesu za moju renoviranu dnevnu sobu. U jelovnik uvodim šargarepu i bundevu.

Eva Longorija

Ima tu raznih nijasi. Boje ćilibara, kajsije, šargarepe, šampanjca, korala, fres roze, bundeve, boje lososa, breskve ili čak rđe.

Ovog leta je posebno aktuelna tandžerin – nešto između pomorandže i mandarine.

Sara Brajović

Inače, to je boja druge čakre koja, pre svega, deluje na naša osećanja, ali i na rad, učenje, stvaranje. Doprinosi emotivnoj stabilnosti i balansira emocije u stresnim situacijama.

Dženifer Aniston

Ljudi koji vole narandžastu boju su obično pažljivi i iskreni.

Dženifer Lopez

Biraju je jake, osećajne osobe, a označava pravdu, uspešnost, izdržljivost i hrabrost.

Budi energiju, stimuliše i aktivira. Podstiče kreativnost, optimizam, ekspanziju, entuzijazam, poverenje, promenu i radoznalost.

Kim Kardašijan

Opušta i leči depresiju. Ona smiruje i uzbuđuje. Narandžasta boja izražava nežnost i širokogrudost, laka je i živahna. Poboljšava apetit i pomaže pri jutarnjem buđenju.

Danska princeza Meri

Pruža osećaj dobrodošlice i prijateljskog raspoloženja. To je boja druželjubivosti, otvorenosti i toplog srca.

 

Selma Hajek

Boja promene i snage. Dobra je za posao, koncentraciju i organizovanost. Povezuje se sa mudrošću, kreativnošću, igrom, izdržljivošću i vitalnošću.

Viktorija Bekam

Narandžasta boja jača pluća pa možda može biti dobar podsticaj za jačanje imuniteta i stvaranje odbrambenog pojasa protiv virusa i prehlada u narednom periodu.

Bijonse

Ne znam kako se to narandžasta boja koristi u borbi protiv celulita ali kažu da pegla i bore.

Anđelina Džoli

Ipak, kažu da naziv ne potiče od voćke, već od orangutana!

Kako god bilo, meni je život lepši u narandžastom!

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations 

Tagovi: