Deda Mraze, želim paket pun osećanja!

by | decembar 19, 2011

Kad zakukuriču petlovi u komšijskom dvorištu, domaćim kokama ne preostaje ništa drugo nego da uzmu oklagije u ruke i pravac preko plota! Da li je tuđe slađe ili to ipak važi samo za mlađe?!

Koliko puta vam se desilo da provirite preko plota i poželite da omrsite brke sa druge strane? Moram priznati da se meni nekoliko puta učinilo da jekavica-ijekavica, a pogotovo čakavica mogu da zvuče vrlo izazovno i privlačno. Ma, šta nekoliko puta, koga ja to lažem… Kad god bih preskočila plot. A, dešavalo se. 😉

Foto: Srđan Bosnić

Dolazim po tebe i vodim te sa sobom!

Suptilno uzbuđenje uz latentne primese panike primetno je zavladalo našim ženskim mnjenjem proteklih dana nakon objavljivanja izbornih rezultata u susednoj lijepoj i domovini zmajčeka. Uskomešane strasti na tren su razbile jesenju melanholiju. Nalet testosterona sa severozapada i to čak i pre nego što navale za novogodišnje praznike u naš beli grad, doveo je do spontanih podela u dva tabora.

 

Prvi predvodi mlađahni hrvatski Zoran. Muškarac u najboljim godinama, rekli biste, zar ne?! Crn, zgodan, naočit, dovoljno mlad da mu vjeđe još posedele nisu, a ipak dovoljno iskusan da se ne libi da stvar preuzme u svoje ruke. Tip Montgomeri Klifta. Onaj od koga vas prođe lagana jeza i stresete se na samu pomisao na njega. Pravi adrenalinski tip koji navodi na uzbudljivu avanturu. Onaj koga čeznete da zgrabite za revere i kažete mu: “Pa, gde si ti ceo moj život?! Kol’ko ja još da čekam da dođeš po mene i kažeš mi: ‘Vodim te sa sobom’!” Da sednete s njim u njegov crveni kabriolet, sa maramom vezanom oko glave i velikim naočarima, najbolje ružičastim, i odlepršate u nepoznatom pravcu. Doduše, spuštanje na zemlju sa takvim tipovima može biti bolno, bar prema mom iskustvu, čak i bez onog dela da vam marama ostane zaglavljena u vratima kola. Ali, kako su veliki uspesi povezani sa velikim rizicima, plakati uvek možete sutra.

Drugom taboru, koji predvodi stariji Zoran, pripale su dame koje ostaju razoružane pred široko nasmejanim i ubitačno šarmantnim muškarcima. To su oni čije godine ne primećujete. Prepoznaćete ih po osmehu koji im titra u uglovima usana, a oči im sijaju kao da im se zenice prže na užarenom ulju. Ako u ovom trenutku pred očima vidite Brusa Vilisa, mislimo na isto. U njihovim očima iskri plamen života i radosti kojoj poželite da se prepustite. Da skliznete u njihov zagrljaj kao mačak Tom kad ga Džeri tresne tiganjem po glavi. Bogami, od same priče, ja već vidim zvezdice oko očiju. Očigledno je kom taboru pripadam.

Zorane, oženi me!

Dvojac Milanović – Janković neosporno nagoveštava promene, unoseći dašak optimizma i preko našeg plota. Ako mislite da ja ovde pričam o politici, grdno ste se prevarili. Imam jak osećaj da se čaša prepunila i da se medeni talas umirujućeg optimizma polako prostire ka nama. Pošto je sve krenulo od Triglava, može biti da ćemo morati da pričekamo do proleća, dok se snegovi i lednici ne otope i nadođe plima od Jadranskog mora. Za to vreme vredi dobro razmisliti šta želimo i na koji način volimo da budemo voljeni. Budimo sigurni da pravog nećemo prepoznati ukoliko se ne osećamo dobro u vlastitoj koži. Slušajući sebe u dubini duše, uvek znamo pravi odgovor. Naš želudac ne poznaje laži samo mi se čini da mi nismo uvek spremni da ga poslušamo. Ili što bi rekli fudbaleri, ispoštujemo. U međuvremenu, ostaje nam da složimo kockice u svojoj glavi, dok Venera na proleće ne učini svoje. Moja astrologica Bojana Nenadić kaže da će čuda da čini.

 

Deda Mraze, Čiča Glišu mi spremaj

Da ste me letos pitali kako bih ja to uradila, ne bih sa sigurnošću znala da vam kažem. Međutim, sad osećam da je učenik spreman i da je vreme da se učitelj pojavi. Može i u obliku Deda Mraza i to baš za Novu godinu. Ja sam svoj spisak spremila i Čiča Glišu nacrtala. Želim paket pun osećanja, pravu hemijsku bombu! Pre svega, lagodan osećaj bliskosti i topline. Gomilu smeha i gotovo dečjeg glupiranja. Hoću da mi je zabavno kad smo zajedno. U ceo ovaj paket ide i osećaj da pristajemo jedno uz drugo i da se uzajamno istinski poštujemo i činimo jedno drugo boljim. Da mi pruža bespogovorni osećaj bezbrižnosti. Da budem sigurna na čemu sam i da me ne može povrediti.

Ali, samo da se zna – paket ću da vratim ako mi kolena ne zadrhte i leptirići se ne uskomešaju, što znači da je ljubav prava!

XOXOXO

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose sa javnošću CORE Relations  

Tagovi: