Categories Blog

Duda Alapača: O nano, boluje mi dika

Bole me leđa, rekao je moj muž a to nikako nije slutilo na dobro. Nakon par epizoda kočenja kada, tokom par nedelja, od njega nije bilo nikakve vajde, stvarno sam počela da se trzam na pomen leđa. Gde te boli? Nisko, visoko, po sredini…? Jel te boli kao da ti je uklješten nerv ili te žiga onako kao pred promenu vremena..? Ne znam, samo me boli. Stalno ili povremeno? Stalno. O ne, pomislila sam – jedan pogrešan pokret i gotovi smo.

Piše: Duda Alapača

Zašto ne odeš na masažu, upitala sam. Masažu…? Da, masažu, što…? Kod one tvoje, je li…? Kod Bilje, tako je. Odmahnuo je rukom. Pobogu, Vlado, zašto si uvek tako…tako… skeptičan? Zašto ne dozvoliš da ti se pomogne? To što se danima kljukaš brufenima i govoriš kako će proći, to ti i nije neko trajno rešenje. Pomiri se s tim da imaš problem s leđima i počni već jednom da ga rešavaš. Pa da počnem od kozmetičkog salona, je li, upita. Pa vidi, meni je, verovao ili ne, pomoglo, rekoh. Uostalom, nećeš ići tamo da ti čupaju obrve već da te žena ljudski izmasira.
Na sam pomen kozmetičkog salona, on se namršti. Ok, rekoh. Možeš da kreneš i od doma zdravlja, što se mene tiče. Ali to će da potraje i šetaće te od jednog do drugog specijaliste i veliko je pitanje da li će ti postaviti pravu dijagnozu. Znaš kako to kod nas ide – čekaj uput, čekaj nalaze, čekaj da se popravi skener… A meni je Bilja pomogla. Tri puta sam otišla kod nje i gotovo – nema više bolova u vratu, nema ukočenih ramena, spavam normalno, ne trnem noću… Ništa ti ne bi falilo da probaš.

Nije rekao ništa. Urođena muška averzija prema svemu alternativnom i ”onostranom” bila je jača. Kod mene je, s druge strane, preovladao strah od toga da će mi se muž opet ukočiti – pa šta ću onda s njim takvim kilavim…? Vlado, rekoh, dušo, pa nije to ništa, mnogi muškarci idu kod nje. Kako ti znaš da idu muškarci, upita. Znam, srećemo se tamo. Znaš, sunce moje, Bilja nas tako sve skine do pojasa, pa poležemo na one strunjače i onda nas sve redom masira. A nekad se i uzajamno masiramo. Uvek gledam da zakažem sredom jer tad dolazi i jedan iščašeni advokat. Vuče malo desnu nogu kad hoda, ali lep k’o lutka. On podiže obrvu. Debilu, rekoh. Samo sam te čekala. Nema nikakve grupne masaže. Samo ti i Bilja. Ako ja nemam ništa protiv da te jedna žena propusti kroz šake, a što se ti onda buniš…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA