Erotske pripreme za Smak Sveta

by | decembar 17, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

D

a se ja pitam, do Smaka Sveta i treba da dođe, pa da se nakon toga probudimo u nekom novom svetu, čiste pameti i budne svesti krenemo iznova, from the scratch. Logično bi bilo da je do najavljene fešte došlo 12.12.2012. Nekako mi taj sklop brojki bolje zvuči. Koliko god verovala ili ne u najavljeni Događaj Sezone, iskoristiću sve svoje resurse da se adekvatno pripremim. Smak Sveta mi se čini kao idealna prilika za odlazak u bezgranični minus. Pa ako do njega i ne dođe, tu je Nova godina, neće da se baci!

Moj svet je u meni i njega mi niko ne može srušiti. Držim ga budnim i redovno ga osvešćujem. Njegov dom je moje telo. Seksualno progresivno društvo u kome živimo navodi nas da vodimo računa o svom telu, a to je dobar način ga istražujemo, prihvatimo i zavolimo. Ljubav počinje od trenutka prihvatanja. Fizička manifestacija ljubavi prema sebi je odnos prema telu.

Volim svoje telo, kao jedinstven i autentičan sklop svih pravilnosti i nepravilnosti. Da nije takvo kakvo jeste, to ne bih bila ja, već neka druga. Nije mi bitno da li se uklapa ili ne u socijalne norme lepote propisane od strane modnih gurua. Smatram da sami treba da kreiramo svoju normu lepote. Ona se ne može meriti u centimetrima i kilogramima. Lepota dolazi u svim modelima i veličinama.

Svoje telo negujem sebe radi, bez obzira na godišnje doba, priliku ili postojanje partnera. Tek zadovoljna sobom srećna sam i spremna da iskoračim pred druge. U dosluhu sam sa svojim telom. Naš odnos je čista erotika. Mislim da je žena zadovoljna sobom tek kad njeno telo izgleda tako da sama poželi da vodi ljubav sa sobom. Erotika je resurs koji leži duboko ukorenjen u svakom od nas, vrlo često kao neizraženo ili nepriznato osećanje (vekovno svesno potiskivano od strane društva). Rekla bih da je nega tela polazna osnova za buđenje našeg erotskog uživanja.

Stoga uvek počinjem od odstranjivanja suvišnih dlaka sa svog tela. Ana to radi savršeno i nije mi teško da idem čak na Altinu radi toga. Jedino prihvatljive dlake na mom telu su moja kosa, o kojoj brine Dule iz ID haira. Čekam ga već dve nedelje da dođe sa mora da mi skrati šiške jer to niko ne zna da uradi kao on. Tačno koliko treba, ukoso i stepenasto, tako da se skladno uklapaju u ostatak moje duge kose. O šišanju da i ne govorim. Nema dobre frizure bez savršeno ošišane kose.

Frizura je najlepši ukras na ženi ali ruke su ono što prvo osetimo. Zato moraju biti negovane, sa besprekorno sređenim noktima. Ceca zna da za mene postoji samo jedan lak za nokte, OPI i to crvene boje. Jedino menjam nijanse, u zavisnosti od raspoloženja. Samo u naletima ozbiljnih transformativnih i ekperimentalnih procesa može da se desi da promenim boju i tada je to drastično. Sada su šik nijanse iz Skyfall serije.

Lice zahteva redovno čišćenje, a Mira savršeno dobro zna da odabere tretman koji će fino osvežiti kožu mog lica. Ovo je pravo vreme za dubinski piling morskim algama koji će odstraniti površinski sloj kože lica i ujednačiti ten. Jeste da pet dana neću moći da izađem iz kuće, al’ vredi. Nakon toga idem kod Jasmine u Perlu da nahranim lice mezoterapijskim koktelom. Kozmetika Kotoderma koju koristim je najjeftinija ali najbolja na svetu. Ne pada mi na pamet da prčkam po kuhinji i sama spravljam kojekakve preparate jer već postoje ljudi koji to rade najbolje. Nikome se zbog toga neću pravdati jer meni vredi da na lice stavim Phytocell serum gold od matičnih ćelija Alpske ruže, čestica zlata, sa hyaluronom, arganovim uljem i kolagenom iz morskih ljuskara i algi.

Pre nego što Collistar talasso pilingom uklanim sve izumrle ćelije i kožu tela revitalizujem morskim solima, aromatičnim esencijama i uljima, odlazim kod Suzane u Lidernu na limfnu drenažu, koja je najbolji način da se izbace otpadne materije i poboljša cirkulacija tela. Tako za čas skinem čak do 3 kg! Raskošna parfemska krema za telo Benessere dei Sensi je kompletan tretman za negu tela tokom zime.

Živa nisam bila dok nisam probala BB kremu ali to je obična tonirana krema, kakve su postojale i ranije, samo je sad neko odlučio da su opet u trendu i sve firme ih imaju. Bez lifting korektora i mat senke ne izlazim na ulicu. Olovka i maskara su sasvim dovoljne za dan. Rumenilo svetle nijanse otvora lice, a sjaj u boji šljive štiti usne.

Oblačim samopouzdanje i stavljam Chanel Mademoiselle, kao svaki dan poslednih deset godina. Što se mene tiče, Smak Sveta može da počne!

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations

Tagovi: