Eštone, vrati se i završi započeto!

by | februar 6, 2012

Foto: Srđan Bosnić

Ovih dana, razvodi na sve strane. Kao da su Ešton i Demi povukli nogu. Od svih priča, njihova je bila „najjača”, a meni, iz mojih ličnih razloga, najbliža.

Ljubav starije žene i mlađeg muškarca ima posebnog šmeka, to iz svog iskustva mogu da potvrdim.

Ona, u zrelim godinama, na vrhuncu svoje ostvarenosti, uspešna, puna samopouzdanja, savršenog izgleda, u odličnoj formi, široko nasmejana, i lepa i pametna.

On, ima energiju kojom može da preleti planinu, premosti sve prepreke koje se pred njima postavljaju, neopterećen prošlošću, hrli u život, punim plućima, smeo i otvoren.

Željan i zaveden njenom ženstvenošću, obara je s nogu svojom nepretencioznošću i opuštenošću. Zna šta hoće. Da budu blizu, zajedno, svaki dan, po ceo dan, da se smeju i dobro provode, bez stega, skrupula i ograničenja, pa dok traje… A može da traje, samo ako se ljudi potrude, osluškuju jedno drugo i vole onako kako onaj drugi voli da bude voljen. Međutim…

‘Nisam bila dovoljno voljena…’

Demi Mur je izjavila nakon razlaza sa Eštonom Kučerom. I tako se najsmelija holivudska bajka završila na najbanalniji način. Prevarom. Rekla bi da ona nije smogla snage da kaže šta je muči i čega se uplašila, kako joj je potrebno da bude voljena, a on nije znao da prati promenu njenih osećanja i prepozna šta mu je činiti. Uplašio se pred nepoznatim.

Pa, što je nije pitao?!

Još jedan dokaz da nedostatak komunikacije predstavlja najveću opasnost koja može da ugrozi vezu. A beše to ljubav bez presedana, u inat predrasudama, uprkos celom svetu. Uglavnom, ljubomornom i zavidnom, koji se celog života samo pitaju: ’A što se meni tako nešto ne desi?!’

Da mi je Demi bila na dohvat ruke, prodrmusala bih je, onako, skvrčenu od nejela i vrisnula na nju dovoljno jako da je probudim iz letargične melanholije, u koju je, očigledno, upala. Ako je imala dovoljno hrabrosti da se upusti u tako riskantnu (da, riskantnu!) vezu, kako je mogla da dopusti da podlegne svojoj lenjosti (da, lenjosti!) i sve ispusti iz ruke, kao da nikad nije ni bilo?!

Veza sa toliko mlađim muškarcem jeste rizik, u godinama u kojima je ona započela svoju vezu sa Aštonom. Ne zbog toga što prava ljubav sa toliko mlađim muškarcem nije moguća, provereno znam da jeste, već zato što je potrebno mnogo snage da se održi taj nivo sigurnosti u sebe, koji vam neće dozvoliti da pokleknete pred izazovima i promenama koje godine neminovno donose kod žene.

Nisu smeli biti lenji

Ona bi morala bi konstantno da radi na sebi da bi uspela da eliminiše strahove koji su se gomilali usled pomanjkanja samopouzdanja. Bes je doveo do postavljanja neprobojnih blokada i sve to je rezultiralo nekontrolisanim ponašanjem obe strane i raspadom sistema.

Sve što je Demi trebalo da uradi jeste da mu kaže kako želi da je voli i šta bi je činilo srećnom! A on je trebao da čuje ono što ona ni ne kaže i oseti ono što ona ni ne pomisli. Umesto toga, dozvolila je da njena nesigurnost preuzme kontrolu. Da strah nadvlada.

Plašeći se da ga ne izgubi, odlučila je da ga odgurne od sebe. A kako strah izaziva bunt, tako se i on se poneo kao najgori balavander, izneverivši njeno poverenje na najgori mogući način. Umesto da mućne malo glavom i shvati u kom grmu leži zec.

Prošla sam sve etape

Mehanizam mi je odlično poznat. Za utehu, znam da i Demi posle tuge koja sledi, čeka spasenje.  A da boli, boli… jer najviše bole iznevereno poverenje i očekivanja bazirana na datim obećanjima.

Ipak, da sam ja na mestu Eštona Kučera vratila bih se i pokušala još jednom. Ako je i on imao dovoljno hrabrosti pre šest godina, zašto ne bi imao i sada, kada bi trebalo da je mudriji i promućurniji.

Godine su i ovako iluzija, a granice postoje samo u našem umu.

I ja sam samo žena mada izgledam k’o boginja :).  Imam svoje strahove, nosim se sa njima kroz život ali istinski se trudim da se sa svakim pojedinačno suočim i izborim da bih mogla da živim život punim plućima i dođem do onoga što želim. Ponekad pokleknem, ali ustanem, što bi rekli, namestim krunu i krenem dalje. Nije lako ali vredi ustrajati i ići dalje jer život je samo jedan. Nema reprize.

Žana Korolija, vlasnica  agnecije za odnose sa javnošću CORE Relations

Tagovi: