Aksesoari koje treba da ima svaka 30-godišnjakinja

by | jul 11, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Uskoro punite 30 godina? Ili već brojite sitno u ovom dvocifrenom broju? Ma kako vam to delovalo mnogo, ne brinite. Tridesete su super; one su nove dvadesete, ali bez neozbiljnih fakultetskih žurki i ludovanja do zore. Njih su zamenile elegantne večere i uživanje u vrhunskom vinu. Tridesete su najbolja prekretnica u našem životu – stekle smo određenu dozu životne mudrosti, te znamo šta želimo, ostvarile smo izvestan uspeh, a i dalje izgledamo mlado i privlačno.

Dolazak velikog 3-0 zahteva promene u modnom stilu. Dok u mlađim danima većina žena stavlja kvantitet ispred kvaliteta i spremna je da određenu sumu novca u šopingu potroši na više jeftinijih stvari, kako bi mogla često da menja i kombinuje garderobu, ulaskom u prve zrele godine i pojavom poslovnih izazova, treba da pazimo da je garderoba koju nosimo kvalitetna, a to je naročito slučaj kada su u pitanju aksesoari. Ostavite plastični nakit po strani i torbe koje ste nosile kao tinejdžerke, jer je vreme da vaš orman napunite komadima koji će svakoj kombinaciji dati šik, a sofisticirani look.

Foto: PR

Foto: PR

Ništa neće zameniti glamur u vašem stajlingu kao klasična, dizajnerska torba koja i najdosadniji autfit pretvara u atraktivan. Bez kvalitetne torbe ne možemo zamisliti poslovni look, kafu s prijateljicama ili šoping. Ona mora biti praktična kako bi u nju stalo sve što vam treba u toku dana a, da bi odgovarala većini vaše garderobe, poželjno je da bude crna ili u neutralnim nijasama.

Foto: PR

Foto: PR

Brz tempo života često je nemoguće ispratiti na visokim potpeticama. Iako one čine noge dužim i lepšim ponekad je bolje izabrati ravne cipele. Zato je dobar par baletanki idealno rešenje. Za dozu prefinjenosti birajte špicaste modele.

Pročitajte još i… Najlepši autfiti poznatih na Vimbldonu

Na sledećim stranama pogledajte koje još aksesoare treba da poseduje svaka 30-godišnjakinja…

Foto: PR

Foto: PR

Klasične potpetice sa oštrim vrhom u crnoj i nude boji sjajna su dopuna svakog autfita. Ne samo da se odlično kombinuju uz sve boje, već ih možete nositi bez obzira na godišnje doba. Međutim, pored klasičnih, svaka 30-godišnjakinja treba da ima jedan model koji svojim dizajnom i printom izražava njenu ličnost. Takve salonke vas izdvajaju od ostalih.

Pročitajte još i… Sedam razloga zbog kojih vaše cipele izgledaju jeftino

Foto: PR

Foto: PR

Biti tačan osnovna je karakteristika u poslovnom svetu, pa je sat obavezni komad u business autfitima mladih dama. Bez obzira na to kakvu odeću nosite u kancelariji, jednostavni i elegantni satovi najbolji su izbor. Nemojte pratiti poslednje trendove, budite konvencionalne, a naročito nemojte birati napadne, plastične modele jer vas u suprotnom neće shvatati ozbiljno.

Pročitajte još i… 5 razloga zbog kojih je klasični sat uvek u trendu

Foto: PR

Foto: PR

Patike nisu više namenjene samo sportskim aktivnostima. One danas koketiraju sa slip haljinama, koje su jedan od vodeći trendova ove sezone, kapri pantalonama, dok pojedine, ženstvenije modele možemo videti i u poslovnom stajlingu vodećih trendseterki. Da biste bile u trendu, ove sezone birajte bele modele.

Pročitajte još i… Street style: Ovako poznate dame nose patike

Foto: PR

Foto: PR

Tridesete sa sobom donese i nezaboravna putovanja. Konačno možemo priuštiti željeno letovanje u nekoj egzotičnoj zemlji ili šetnju evropskim metropolama. Takođe, većina poslova obuhvata i službena odsustva. Za putovanje sa stilom kvalitetan komplet kofera različitih dimenzija je must have, a na vama je da se odlučite između diskretnih dezena ili zavodljivih jednobojnih modela.

Pročitajte još i… Najbolji stajling za putovanja po uzoru na poznate dame

Foto: PR

Foto: PR

Šal sa interesantnim printom osvežiće dosadni autfit, a svileni materijal daće dozu elegancije i luksuza jednostavnim komadima.

Pročitajte još i… Omiljeni aksesoari modnih blogerki

Foto: PR

Foto: PR

Bez obzira na to što je već nekoliko sezona u trendu masivni nakit, decentni a efektni komadi su sve što vam treba naročito kada nosite statement garderobu koja treba da dođe do izražaja. Za čarobni stajling birajte sitne minđuše, diskretne ogrlice sa ženstvenim priveskom ili narukvice od zlata i srebra.

Pročitajte još i… Saznajte šta nakit koji nosite govori o vašoj ličnosti

Foto: PR

Foto: PR

Šešir je nekad označavao statusni simbol i vlast, a danas je nezaobilazni detalj svake ženske garderobe koji je u trendu bez obzira na to koje je godišnje doba. I dok zimi najčešće nosimo fedora ili cloche modele u tamnim nijansama, za tople dane birajte šešire od slame ili rafije u atraktivnim floppy ili borsalino oblicama.

Pročitajte još i… 10 modnih inspiracija sa šeširom za predstojeće leto

Foto: PR

Foto: PR

Najbrži način da osvežite svoj autfit, a ujedno istaknete struk, jeste da ponesete kaiš. Nemojte eksperimentisati sa previše šarenim modelima, samo da biste svojoj naizgled sumornoj kombinaciji dale jači izgled, već izaberite kvalitetni komad sa masivnom kopčom koja će biti savršena zamena za nakit u vašem looku.

Pročitajte još i… 3 načina da uz pomoć kaiša izgledate mršavije

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: