Bez njih ne možemo da zamislimo ovu zimu: Pletene haljine

by | januar 25, 2016
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Zima zvanično nije krenula sve dok ne prošetate pletenu haljinu. Takozvane džemper-haljine idealne su za hladne dane kada vam treba topao i udoban komad garderobe u kome želite da izgledate ženstveno i zanosno. Bilo da su od čiste vune ili konca, ručnog rada ili konfekcijske proizvodnje, ovakve haljine veoma su praktične jer se lako mogu prilagoditi bilo kom stilu ili prilici, pa se zato nose dugi niz godina i mogu slobodno da kažem da su must have tokom zimskih dana.

Tokom 60-ih godina imale su bele zvonaste rukave, 70-ih prelaze u A-kroj, a nosile su ih kako bogate dame sa Pete avenije tako i dame sa boemskim stilom iz ulice Delansi. Moda 80-ih pretvorila je ovaj komad odeće u oversized, dok su 90-te vratile Lolita stil pomalo nalik školskim uniformama.

1-pletene-haljine

I ove zime nezaobilazne su na modnim pistama. Inspirisane raznim stilovima, dizajneri su ih učinili drugačijim i atraktivnijim. Nežnobele poput snežnih pahulja predstavili su na svojim revijama Tory Burch i Coach, veliku kragnu koja privlači poglede na pletenim haljinama uvrstili su Wes Gordon i Blumarine, dok smo šik model sa rajsferšlusom u dnu našle u kolekciji Alexander Wang.

Kako još možete nositi pletenu haljinu pogledajte na sledećim stranama…

 

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Prugaste haljine u različitim nijasama mogle smo da vidimo na revijama Rebecca Minkoff i Suno, sa zanimljivim printom kod Emilio Pucci, dok je Moschino ostao veran svom stilu, pa su haljine ove modne kuće veselih boja i sa animiranim junacima.

 

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Rese su ove sezone svugde prisutne, čak i na pletenim haljinama, a mogle smo ih videti kod J. Crew, dok smo pačvork modele zapazile na reviji BCBG Max Azria reviji. Elegantne kreacije lansirali su Cacharel i Céline, a Stella McCartney i Joseph oversized maksi modele sa spuštenim ramenom. Da pletene haljine mogu imati veliki dekolte pokazao nam je Christian Wijnants.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Koliko su pletene kreacije popularne govori podatak da ih rado nose i poznate dame. Selena Gomez i Sijena Miler biraju prugaste modele veselih boja, a Džidži Hadid i Zoi Krevic kratke crne neobičnog kroja. Manekenke Kendal Džener i Emili Ratajkovski kombinuju pletene haljine sa čizmama iznad kolena koje su ove sezone u trendu, pravi poslovni look pokazala nam je Miranda Ker, dok su ih Zendeja i Zoi Saldana prošetale crvenim tepihom.

Foto: PR

Foto: PR

Ako još uvek niste sigurne da je džemper-haljina pravi izbor za vas, imajte u vidu da je možete nositi u svakoj prilici – na žurci, poslu, kada odlazite na kafu sa prijateljima. Dostupne su i kod nas u različitim dužinama, bojama i printovima, pa je sa njima lako eksperimentisati i prilagoditi ih prilici za koju se odevate.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: