Izaberite svoj modni trend za proleće

by | april 4, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Spremite se! Stiglo je voljeno proleće sa svojim povetarcem, suncem, zelenilom, cvećem i novim modnim trendovima! Zimske kapute, džempere i rukavice odlažemo do sledeće zime, dok planiramo šta nam nedostaje od prolećnih komada u garderoberu. Temperatura je prava prolećna i pravi je trenutak da izaberete svoj favorit među trendovima za proleće i leto.
Sudeći po modnim revijama, nova sezona, osim starih i poznatih modnih motiva, nudi nam i niz novih, sjajnih i kreativnih stilova koji oduzimaju dah. Bez obzira na to kakav trend izabrale, jedno je sigurno – ovo proleće neće biti monotono i jednostavno!

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Vesele sedamdesete

Sve je u retro stilu koji nas vraća u doba kultnog „Briljantina“ i čuvene diskoteke Studio 54. Cvetne pantalone, ležerne bluze, nezaobilazne zvoncare, jakne sa resama, haljine A-kroja sa vezom mogle smo da vidimo na Alice + Olivia, Coach i Rodarte reviji. Osim laganih materijala, modne kuće su lansirale i retro komade od velur kože koji su ovaj trend podigli na sasvim nov nivo. Kod Alberte Ferretti to je crop top sa etno motivima, Jonathan Saunders predlaže jakne neobičnog kroja u cigla i smaragdnozelenoj boji, dok Rebecca Minkoff kombinuje rese i velur kožu u modelima nežnih, pastelnih nijansi.

Pročitajte još i… Najlepši autfiti sa dodele iHeart Radio Music Awards

Ostale trendove koji će vladati ovog proleća pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Pidžama look

„Udobnost na prvom mestu“ glavni je moto ove sezone, pa ne čudi što su u trendu odela inspirisana pidžamama. Lagani modeli od satena ili svile intenzivnih boja ukrašeni cvećem ili vezom pravi su izbor za šik sofisticirani look koji uveliko nose mnoge poznate dame a lansirali su ih Etro, Gucci, Dolce & Gabbana. Nežne šampanj i pastelne nijanse izabrali su Calvin Klein, Loewe i Dior, dok je Alexander Wang ostao veran svom stilu i predstavio pidžama odelo koje nosi dozu ekscentričnosti u sebi.

Pročitajte još i… 5 najčešćih grešaka prilikom kupovine farmerki

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Prugasti dezen na sasvim nov način

Dezen koji je uvek na A-listi u modi – prugice. Ni ova sezona neće biti izuzetak. Horizontalne ili vertikalne, deblje ili tanje, na haljinama, majicama, pantalonama, aksesoarima, prugice su svuda. One su oličenje kežual, dnevne varijante jer ih lako možete kombinovati sa parom tamnih ili ispranih farmerki i baletankama. Prugastu garderobu možete uvrstiti u svoj poslovni i večernji look, a ako želite da privučete pažnju okoline i razbijete monotoniju u svom autfitu birajte prugaste komade jarkih boja i smelih kombinacija. Kao inspiracija neka vam posluže Giorgio Armani, Salvatore Ferragamo, Tommy Hilfiger, Chloé i Ralph Lauren revije.

Pročitajte još i… „Vikend“ stajling po uzoru na poznate dame

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Otkrivena ramena

Bluze i haljine sa spuštenim ramenima vratile su se na modnu scenu. Modeli koji podsećaju na laki povetarac odgovaraju svakoj ženskoj figuri, jer je akcenat na nežnim i lepo izvajanim ramenima. Uz njih ćete nenametljivo istaći svoj seksepil i privući pažnju. Kratke haljine u veselim nijansama mogle smo da vidimo na Sonia Rykiel reviji, Boss i Prabal Gurung predstavili su klasične krojeve u crnoj i beloj boji, dok su Peter Pilotto, Derek Lam i Salvatore Ferragamo doneli lepršave, letnje modele haljina. Kombinaciju volana i spušenih ramena na bluzama lansirali su Dolce & Gabbana, Proenza Schouler, Alexander Mcqueen i Mara Hoffman, a za neobične krojeve sa statement rukavima zaslužni su brendovi Juan Carlos Obando, Ellery, Givenchy, Rosie Assoulin i Rosetta Getty.

Pročitajte još i… Trend sezone: Najlepše torbe sa resama

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Novi romantizam

Jedan od dominatnih trendova za proleće/leto namenjen je romantičnim devojkama. Puno čipke, karnera, perja i pastelnih boja pretvoriće vas u pravu damu sa stilom. I dok su Oscar de la Renta, Jason Wu i Roberto Cavalli predstavili nežne modele haljina i bluza, Alexander McQueen je u svoju kolekciju uvrstio izazovne haljine u viktorijanskom stilu. Da je romantični stil izašao iz klasičnih okvira pokazali su nam Balenciaga, Chanel, The Row kombinujući elegantne haljine sa kežual ravnom obućom.

Pročitajte još i… Tri vrste donjeg veša koje brišu mane na telu

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Metalik sjaj

Metalik komadi su ove sezone dočekali svoj veliki trenutak. U stilu 90-ih godina izbor je veliki a mogućnosti neograničene. Od seksi rok devojke koju smo videle na Tom Ford, Saint Laurent i Plein Sud revije, preko futurističkoh Vetements modela, pa do elegantnog looka kakav nam predlažu Roberto Cavalli i Anthony Vaccarello. Posebnu pažnju izazvala je kolekcija modne kuće Loewe koja je predstavila metalik haljine sa efektom lomljenog stakla.

Pročitajte još i… Top 10 prolećnih autfita koje možete nositi na posao

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: