Modne opsesije: Komadi od kojih se poznate dame ne odvajaju

by | maj 23, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Poznate dame retko možemo da vidimo u istoj odevnoj kombinaciji, čak i kada je reč o dnevnoj šetnji. Međutim, kao i obične devojke, i trendseterke i zvezde imaju omiljene komade od kojih se ne odvajaju i rado ih kombinuju sa ostatkom garderobe. Pogledajte koje sam dame ja „uhvatila“ sa istim modelima.

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Prva na ovoj listi jeste Ana Vintur. Čuvena urednica američkog izdanja magazina Vogue važi za ženu od stila i oštrog jezika kada je u pitanju modna kritika. Bilo da je u Chanel tvid kostimu ili Prada kaputu, ona ostaje dosledna svom imidžu bez pristanka na kompromise. Osim po prepoznatljivoj bob frizuri, koja je njen zaštitni znak, Ana Vintur je verna i Manolo Blahnik sandalama. Pre 20 godina poznati dizajner obuće kreirao je specijalno za nju model u dve nijanse bež boje sa otvorenim prstima i kaišem oko pete. Iako ne spadaju u red najskupljih koje nose njegov potpis, ove sandale su omiljeni Anin komad, pa više nije nikakva tajna da Manolo Blahnik svake sezone urednici magazina Vogue šalje paket sa nekoliko identičnih pari.

Bež boja ne samo da odgovara Aninom tenu, već savršeno pristaje uz svaku odevnu kombinaciju, potvrđujući njeno mišljenje da je to najneutralnija boja koja se najbolje slaže sa ostalim bojama, dok klasičnim oblikom ističe da ne treba robovati trendovima već pronaći ono što vam najviše odgovara i držati se proverene formule.

Pročitajte još i… Billboard Music Awards: Ko je imao najlepši stajling?

Bez čega ne mogu Viktorija Bekam, Olivija Palermo i Kejt Midlton pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Viktorija Bekam je najbolji promoter svog dizajna, pa ne čudi podatak da omiljene čizme nose njen potpis. Iako su topli dani konačno stigli i poznata dizajnerka bira laganije komade, u zimskoj sezoni naglasak je stavila na kožne čizme iz svoje jesenje kolekcije. Model sa štepanim detaljem i blok petom izrađen je od najfinije kože i idelan je za kombinovanje sa midi suknjom ili kilotama. Upravo takve autfite „šetala“ je Viktorija Bekam svetskim metropolama. Verna svom minimalističkom stilu, u svedenim komadima tamnih boja učinila je da prelepe čizme dođu u prvi plan. A da su statement komad svakog stajlinga pokazala nam je kombinujući ih sa žutom rolkom i trendi plisiranom suknjom sa printom. Iako je ne viđamo često u jarkim bojama, moramo priznati da je ovo look koji bi svaka dama rado kopirala bilo za poslovni stajling, bilo za šetnju sa prijateljicama.

Pročitajte još i… Top 10 sandala zbog kojih ćete ovog leta štikle poslati na odmor

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash, Instagram

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash, Instagram

Olivija Palermo važi za street style kraljicu, a svoj talenat za modu pokazuje nam svake nedelje savršenim odevnim kombinacijama. Neretko torba, cipele ili neki odevni predmet koji ponese postanu must have komad sezone, pa možemo slobodno da kažemo da ona diktira trendove. Kao i svake godine, i poslednje Nedelje mode nisu prošle bez njenog prisustva na kojima smo primetile da je Olivija visoke potpetice zamenila Moncler Gamme Rouge patikama. Beli model ukrašen ženstvenim cvetnim printom pravo je osveženje u njenom stilu ovog proleća. Poput prave Parižanke, u gradu svetlosti uparila ih je sa Moncler Gamme Rouge kapri pantalonama i neobičnom jaknom iste modne kuće, za šetnju Njujorkom bira kul kožne pantalone i Iris Von Arnim oversized džemper ili, pak, dugački cvetni prsluk koji je kreirala za brend Chelsea28. Za totalno urbani kežual stajling omiljene patike ponela je sa it komadom – bomber jaknom. Moncler Gamme Rouge patike koštaju preko 500 dolara ali, budite bez brige, jer u prodavnicama high street brendova možete pronaći slične modele, a kao inspiracija neka vam posluže kombinacije čuvene trendseterke jer ovog proleća nema ograničenja kada su bele patike u pitanju.

Pročitajte još i… 10 efektnih aksesoara za matursko veče

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Foto: Guliver/Getty, Guliver/Splash

Kejt Midlton ima istančan modni ukus kom se mnogi dive. Iako nosi titulu Vojvotkinje od Kembridža ona se ne boji da kombinuje jeftinije komade i odeću poznatih svetskih kreatora, kao i da jedan isti model ponese više puta u različitim zvaničnim prilikama ili svečanostima. Pored Alexander McQueen i Jenny Packham, na njenoj listi omiljenih kreatora je i Roksanda Ilinčić, čija haljina je trenutno omiljeni komad lepe Kejt.
Pre pet godina naša kreatorka dizajnirala je haljinu za Vojvotkinju koju je ona nosila na svojoj veridbi, pa ne čudi što upravo ovaj model ima posebni značaj. Kreaciju sa naborima u nežnoj nijansi plave kojom je istakla savršenu figuru mogli smo da vidimo i ovog meseca na humanitarnom događaju u Londonu, a pre toga u Australiji 2014. godine, na prijemu u Royal Academy of Arts u Londonu 2012, prilikom posete Los Anđelesu 2011. Kao što smo navikli od nje, u svakoj kombinaciji aksesoari su svedeni, a nakit diskretan. Klasično, a savršeno!

Pročitajte još i… Street Style: Top 10 stajlinga učesnica Blogomanije

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: