Modni trikovi: Moguće je imati uži struk uz pomoć garderobe

by | oktobar 10, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Nismo sve rođene sa idealnim strukom, grudima, nogama, kukovima… Osim genetske nesavršenosti, moderan način života, previše sedanja na poslu kao i nedostatak vremena za fizičke aktivnosti dovode da san o savršenim oblinama izgleda nemogućim.

I dok trendovi dolaze i prolaze svaka od nas se trudi da izabere pravi komad garderobe kojim će prekriti problematične delove.
Modne trikove za tanji struk otkrijte u nastavku teksta.

1. Čarobnu moć boja zna svaka žena koja je bar jednom pokušala da pomoću njih prekrije svoje nedostatke. Za uzan struk birajte monohromatski look ili tamnije nijanse gornjih komada.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Najbrži način da dobijete figuru peščanog sata jesu color blocking haljine. Model sa precizno određenim tamnijim linijama koje se protežu čitavom dužinom ili samo u predelu struka u samo jednom trenu učiniće vaše obline zanosnim. Trend dvobojnih haljina na modnu scenu uvela je Stella McCartney a zbog mogućnosti koje nam pružaju postale su, pored male crne haljine, obavezni komad u garderoberu dama sa stilom.

Pročitajte i… Pantalone sa trakama vraćaju se na velika vrata: Da li biste ih ponovo nosile?

2. Duboke pantalone osim što vizuelno izdužuju noge, čine struk tanjim jer stavljaju fokus na najuži deo, tačno ispod grudnog koša. Takođe, suknje i šortsevi visokog struka “pritegnuće” ovaj deo tela bez sečenja u kukovima. Jedino je bitno da birate čvrste materijale poput teksasa, jer ćete u suprotnom dobiti “baggy look” koji upravo želimo da izbegnemo.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Dodatni plus: nošenjem ovakvog modela bićete šik jer i dalje modom vlada retro trend.

3. Najbrži način da osvežite svoj outfit, a ujedno istaknete struk jeste da ponesete kaiš. I dok je prošle godine bio u trendu tzv. obi pojas, tj poluširoki pojas vezan oko struka u čvor, modni dizajneri su za ovu sezonu pripremili deblje kaiševe sa masivnom kopčom koja će biti savršena zamena za nakit u vašem looku. Nemojte ga sakrivati košuljom, već statement aksesoar stavite na haljinu, mantil, suknju, čak i duks!

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

4. Pored boja veliku ulogu u našoj garderobi igraju i raznovrsni printevi. Za tanji struk izbegavajte sitne dezene i krupne tufne, već nosite komade sa tankim vertikalnim prugama. Ovaj vanvremenski print možete vrlo lako kombinovati kako sa casual garderobom tako i u svom poslovom outfitu. Ako ste, pak, ljubiteljka drugih dezena pažljivo birajte kroj koji mora savršeno da odgovara vašoj figuri da biste postigle efekat tanjeg struka.

Pročitajte i… Ovo je 5 savršenih komada garderobe u kojima izgledate i do 5 kilograma mršavije!

5. “Osećajte se kao žena, nosite haljinu”. Ovom rečenicom pre više od 40 godina Diane von Furstenberg predstavila je svetu legendarnu haljinu na preklop i ušla u istoriju mode. Da je sa ovim modelom napravila pravi modni bum, bilo je jasno kada je 25.000 haljina od laganog žerseja planulo za samo nedelju dana!

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Haljina na preklop danas važi za klasik koji svako telo čini ženstvenim, a zahvaljujući kroju koji se vezuje sužava struk na sličan način kao i kaiš.

6. Najbolji način skretanja pažnje sa nečega što vam se ne sviđa jeste da istaknete u prvi plan svoje dobre strane. Zato, umesto kaiša dodajte volumen u gornjem delu tela. U tome vam može pomoći top sa volanima, košulje sa predimenzioniranim rukavima koje su sada u trendu ili, jednostavno, obucite sako sa velikim reverima.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: