Ovog proleća nakitom ukrasite svaki deo tela

by | april 25, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Da bi jedna dama izgledala moderno i atraktivno, neophodno je da svoj izgled stilizuje modnim dodacima, pre svega nakitom koji će naglastiti njen prefinjeni stil. Nova sezona je pravi trenutak za eksperimentisanje, a neobični oblici, vesele boje i nove kombinacije napraviće od vaše odevne kombinacije pravo remek-delo. Osim starih i poznatih modnih motiva, dolazi nam i niz novih, razigranih i kreativnih detalja koji će ukrasiti svaki deo vašeg tela. O kojim komadima je reč pročitajte u nastavku.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

 

Pre dve godine modna kuća Dolce & Gabbana na velika vrata vratila je tijare kao glavni deo nakita da bi ih već 2014. i 2015. dizajneri ostavili po strani. Ako i vi volite da nosite modni dodatak kojim ćete zaseniti sve oko sebe, onda će vas obradovati vest da su brojni kreatori za sezonu proleće/leto 2016. u svoje kolekcije uvrstili upravo tijare. Raznovrsni modeli koji će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih dama ne moraju čekati posebne prilike da ih ponesete. Saint Laurent nudi kombinacije bajkerskih čizama, teksasa ili, pak, vojničke jakne sa tijarom. Zvuči neverovatno, ali ako ste dovoljno hrabre možete prošetati jedan ovakav neobični autfit. Za razliku od čuvene francuske modne kuće, Miu Miu nudi šik cik-cik tijare kombinujući ih sa komadima u ekstravagantnom stilu, modele poput tankih srebrnih traka predlaže Chanel koji u kombinaciji sa neobično naglašenim očima pružaju pravi futuristički look, dok je japanska manga poslužila kao inspiracija Nicolas Ghesquièru, kreativnom direktoru Louis Vuittona.

Na ostalim stranama pročitajte kakve ćemo još aksesoare nositi ovog proleća…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Što duže, to bolje – moto je ove sezone kada su minđuše u pitanju. Naime, nakon trenda asimetričnih modela na modnu scenu su se vratili statement komadi koji će na najbolji način skrenuti pažnju na vaše lice. Inspirisan Španijom Oscar de la Renta je čitavu kolekciju zasnovao na motivima ove zemlje, pa su samim tim i minđuše u stilu flamenko igračica. Elegantne, raskošne modele ponudili su Gucci, Kenzo i Balmain, dok nam iz modne kuće Alexander McQueen stiže gotski stil na savremen način. Mnoštvo boja koje su prava poslastica za sunčane stajlinge lansirali su Prada sa pom pom modelima, Proenza Schouler u vidu visećih listića i Dolce & Gabbana u svom već prepoznatljivom cvetnom stilu. Za devojke koje neguju rok look ovo proleće donosi masivne metalne viseće minđuše kakve smo mogle da vidimo na Marni, Céline i Alexander Wang revijama.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Zanimljivi trend iz 90-ih godina, popularni choker, koji su kreatori vratili u jesenjim kolekcijama nastavio je da živi i ove sezone. Međutim, umesto crne jednostavne trake oka vrata, za ovo proleće pripremili su nam nešto sasvim novo i pokazali kako i sa ovim aksesoarom možemo izgledati zaista spektakularno. Lanvin i Nina Ricci predlažu nežne choker ogrlice od cirkona, masivne zlatne komade nude J.W.Anderson i Givenchy, dok je Prada jesenji „choker“ stil predstavila u debljoj verziji.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Bodychain, tj. nakit za telo odavno nose Bijonse, Rijana, Nikol Šercinger, sestre Kardašijan i mnoge druge zvezde, a sada ga modni kreatori predlažu svim damama. Sofisticirane ogrlice koje se pružaju od vrata preko grudi, pa sve do stomaka opasujući telo naglasiće vaše obline na jedan sasvim nov način. Alexander McQueen predlaže spoj masivih lanaca i nežnih, romantičnih elemenata, Calvin Klein elegantne modele koji u prvi plan stavljaju grudi, dok MSGM kombinuje „choker“ trend i bodychain koji možete nositi u kežual autfitu.

6-nakit-trend-prolece-16

Ako je bodychain previše „napadan“ za vaš ukus, onda birajte mini verziju ovog trenda koji se ogleda u spoju narukvice i prstena kakve smo videli na Valentino, Rodarte i Balenciaga revijama. Ujedno ovo je idealni nakit kada ne možete da se odlučite kakav prsten i narukvicu da ponesete zajedno u svom stajlingu.


7-nakit-trend-prolece-16

Najviše pažnje među nakitom privukao je sasvim novi, ekstravagantni trend ukrašavanja lica koji je lansirao Givenchy i njen kreativni direktor Rikardo Tiši. Na reviji ove poznate modne kuće manekenke su ponele facijalni nakit koji su činili komadi ukrašeni biserom i kristalima, a prekrivali su čitavo lice. Nešto blažu verziju trenda predstavili su Acne u vidu nosnih ukrasa od zlata i Ashish koji je osim nosa ukrasio i kapke manekenkama na reviji.
Da li ste dovoljno hrabre da ponesete trend koji je Givenchy postavio ili je ovo ipak previše za vaš modni stil?

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: